Velika nagrada Monaka počela je slobodnim treninzima u petak, a na kraju prvog dana dosta razloga za zadovoljstvo imao je vozač Ferrarija, Charles Leclerc.

Na ulicama svog rodnog grada Leclerc je odlično vozio pa završio drugi slobodni trening s najbržim krugom. Vrijeme je bilo 1:11,278 i bio je značajno brži od konkurenata. Priznao je da je možda riskirao malo više od drugih, ali očigledno puca od samopouzdanja i vjeruje da može ponoviti prvo mjesto u najvažnijoj sesiji vikenda – subotnjim kvalifikacijama.

“Mislim da smo na srednje tvrdim gumama stvarno jaki. Na mekšima smo se mučili s povezivanjem svega, a bilo je i puno prometa na putu. Sve u svemu, imamo dobar bolid u ovom trenutku. Osjećam se samopouzdano u bolidu.”

“Međutim, izrazito je važno da zadržimo ovaj ritam na trećem slobodnom treningu jer tako to ide u Monaku. Možda sam riskirao nešto više od drugih danas i to se isplatilo, no najvažnije su kvalifikacije sutra u kojima će svi voziti na limitu. Do sada, mislim da smo napravili stvarno, stvarno dobar posao, ali trebamo nastaviti s radom i biti koncentrirani na sebe.”

“Bio je to pozitivan prvi dan i mislim da imam još brzine u rezervi kad se sve poveže. Pogledate li moja tri sektora, bilo je još dosta vremena do kojega mogu doći ako sve spojim i to će biti moj glavni cilj za sutra”, rekao je nakon drugog slobodnog treninga Leclerc.

Najbliži pratitelj bio mu je, pomalo iznenađujuće, Lewis Hamilton u Mercedesu. Leclercov budući momčadski kolega imao je dvije desetinke sporiji krug, a već je trećeplasirani Fernando Alonso u Aston Martinu kasnio skoro pola sekunde. Jasno je Leclercu da su na ulicama Monte Carla iznenađenja uvijek moguća.

“Došli smo ovdje znajući da je sve moguće. Mi 2021. nismo imali posebno dobar bolid, ali kad smo došli u Monako, karakteristike bolida dobro su odgovarale ovoj stazi i bili smo brzi. I ovog se vikenda činimo brzima. Mercedes se mučio od početka sezone, ali vrlo su brzi ovog vikenda pa očekujemo da će tako biti i sutra. Lewis je dobro vozio cijelog dana, tako da moramo izvući maksimum kako bismo bili na pole positionu.”

“Ja sam ovdje već imao dvije najbolje startne pozicije u prošlosti, ali onda u nedjelju nisam došao do rezultata kojeg sam želio. Ako uspijemo to izvući, osvojiti najbolju startnu poziciju za nedjelju, onda se moramo koncentrirati za nedjelju kako bismo sve napravili kako treba i konačno uzeli tu pobjedu”, izjavio je monegaški vozač.

Carlos Sainz, Ferrari SF-24 (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Carlos Sainz u drugom bolidu Ferrarija nije uspio odvoziti tako dobar krug poput svog momčadskog kolege. Na drugom treningu imao je šesti rezultat, 1:11,962. Ipak, Španjolac je dobro izgledao u simulaciji utrke.

“Definitivno sam se mučio danas s vožnjom jednog brzog kruga. Jednostavno nismo uspjeli izvući maksimalne performanse iz mekših guma. Iz kojeg god razloga, u dužoj vožnji sam se osjećao moćno i brzo, tako da to moramo razumjeti. Nadam se da ćemo do sutra naći odgovore.”

“Pomalo smo se izgubili u promjenama postavki na početku drugog slobodnog treninga i to me malo bacilo unatrag. Kao da sam se malo prekasno uhvatio u dužem stintu, tako da bi sutra trebalo biti bolje. Nije baš idealan početak vikenda”, komentirao je Carlos u petak navečer.

Akcija u Kneževini nastavlja se trećim treningom u 12:30 u subotu, a kvalifikacije počinju u 16 sati.

Objava Leclerc: Pozitivan prvi dan, riskirao sam i isplatilo se pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak