Ferrarijev vozač prošle je godine pobijedio na dvije od prve tri utrke sezone, a ove godine u isto vrijeme ima dva odustajanja i tek šest osvojenih bodova. Uoči nastupa u Bakuu poručuje da ga više brine katastrofalan ulazak u sezonu, nego odlazak određenog osoblja iz Ferrarija.

Od prve tri utrke u ovogodišnjem prvenstvu Formule 1, Charles Leclerc je završio samo jednu – onu u Saudijskoj Arabiji i to na prilično skromnom sedmom mjestu. Bolid talijanske momčadi otkazao je u Bahreinu, a u Australiji je za Leclerca bio koban sudar s Lanceom Strollom već u prvom krugu utrke. Generalno, bolidu nedostaje brzine, što je zasigurno najveći problem u cijeloj priči.

Situacija u Ferrariju nije dobra. Nakon što je zimus obavljena promjena na mjestu šefa momčadi, kad je Frederic Vasseur zamijenio Mattiju Binotta, posljedično se događaju još neke promjene unutar strukture. Već je ranije otišao David Sanchez, a jučer je objavljeno da će sportski direktor Ferrarija, Laurent Mekies, od iduće sezone biti šef momčadi AlphaTauri. Upitan je li zabrinut zbog svih tih događanja, Leclerc je odgovorio:

“Pa, budimo iskreni, govorimo li o događajima na stazi, naši nastupi nisu bili na razini koju smo priželjkivali u prvom dijelu sezone. Prve tri utrke za mene su bile katastrofalne. No, ova zadnja tri tjedna poslužila su kao dobro resetiranje i mogli smo proučiti kako optimizirati paket koji imamo.”

“Izvan staze, naravno, događa se restrukturiranje momčadi i to je jasno. Imali smo stvarno dobar odnos s Laurentom, ali svi u momčadi razumijemo da je ovo prilika koju on mora zgrabiti. Stvarno je to dobra prilika za njega i stvari su takve kakve jesu.”

Leclerc zasad ima povjerenja u šefa momčadi i njegovu viziju za bolju budućnost Ferrarija.

“Tim je veći od bilo kojeg pojedinca. Imam vjere u budućnost s Fredom, zbog onoga što on ima u mislima. Mislim da je bio otvoren u pogledu onoga što želi postići i načina na koji to želi postići. To mi daje vjeru, vjerojatno više nego ikad”, izjavio je Charles uoči utrke u Bakuu.

Između utrka u Australiji i Azerbajdžanu bilo je dosta praznog hoda, a to je uvijek plodno tlo za razna nagađanja i neprovjerene vijesti. Tako se u nekim medijima moglo čitati o Leclercovom eventualnom prelasku u Mercedes zbog problema koji se događaju u Ferrariju. Je li bilo kontakata sa Srebrnim strijelama?

“Ne, nije. Ništa u ovom trenutku. Zasad sam potpuno fokusiran na projekt kojeg sam dio u sadašnjosti, a to je Ferrari. Kako sam rekao, potpuno vjerujem u bolju budućnosti. Onda ćemo vidjeti”, rekao je monegaški vozač.

Sa spomenutih šest osvojenih bodova, Leclerc je trenutno tek deseti u poretku vozača. Ovog je vikenda na stolu veći broj bodova nego inače, zbog sprint utrke, a vidjet ćemo može li Ferrari konačno odraditi jedan pravi vikend u 2023. i približiti se Red Bullu i Aston Martinu.

Objava Leclerc: Prve tri utrke za mene su bile katastrofalne pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak