Nakon odličnog vikenda na domaćoj utrci u Monaku, Charles Leclerc i njegova momčad Ferrari su puni samopouzdanja došli u Kanadu kako bi se opet borili za sami vrh, zajedno s Red Bullom i McLarenom. Ipak, u kvalifikacijama su oba Ferrarija ispala u Q2 što je izazvalo frustracije u momčadi.

Leclerc je nakon kvalifikacija komentirao kako su od trećeg slobodnog treninga bili sporiji u odnosu na druge momčadi, a to se potvrdilo upravo u kvalifikacijama.

”Jednostavno smo spori cijeli dan, od jutra je krenulo loše i to se prenijelo i u kvalifikacije. Imali smo prvo problem sa nekim senzorom što nas je malo unazadilo, a mislim da ni kvalifikacije nismo odradili na potrebnom nivou što se tiče strategije.”

”Sve u svemu bio je ovo jedan prilično težak dan. Rekao bi da je najveći problem taj što trenutno nemamo brzine za biti u samom vrhu, jako smo spori u suhim uvjetima, a uopće ne razumijemo zašto se to dogodilo i moramo poraditi na tome. Nevjerojatno je da smo od odličnog vikenda u Monaku i prikazane brzine došli do ispadanja u Q2.”

Unatoč tome, Leclerc smatra kako bi u utrci trebali biti puno bliže najbržima iz kvalifikacija, a staza u Kanadi zasigurno pruža dovoljno pozicija za pretjecanje što bi trebalo olakšati prolazak pokraj drugih bolida ako budu dovoljno brzi.

”Vjerujem da ćemo u utrci ipak malo bolje posložiti kockice i biti kompetitivni te posljedično ostvariti dobar rezultat. Ipak, za sada nismo pokazali pravu brzinu po skroz suhim uvjetima, ali pokušati ćemo izvući maksimalan broj bodova iz ove situacije. Znamo da nismo odradili dobar posao do sada, ali analizirat ćemo stvari nakon utrke, sada se moramo fokusirati na nedjeljnu utrku koja će biti duga,” zaključio je Leclerc.

Objava Leclerc: Spori smo, a ne razumijemo zašto pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: fermen