S prvog startnog mjesta, Ferrarijev Charles Leclerc završio je utrku za VN Las Vegasa kao drugi iza Maxa Verstappena, unatoč tome što je trostruki prvak zaradio kaznu od pet sekundi jer je upravo Charlesa klasičnim ‘zaronom’ izgurao sa staze u prvom zavoju i tako preuzeo rano vodstvo.

Nakon izlaska sigurnosnog automobila, koji je pak uvelike pomogao i drugom Red Bullu, onom Sergia Pereza, Red Bull je krenuo prema dvostrukoj pobjedi. Ali, Leclerc im je poremetio te planove u posljednjem krugu prestigavši Pereza koji je širom otvorio vrata u posljednjoj šikani.

Iako je Perez prema kraju utrke imao malu prednost na svježijim gumama te nakon greške Leclerca na kočenju s kojim mu je Meksikanac preoteo drugo mjesto, Charles se uspio vratiti na drugu stepenicu podija:

“Žao mi je zbog drugog mjesta. Ali, s druge strane, siguran sam da su se svi odlično zabavili gledajući utrku. Ja sam stvarno, stvarno uživao. Imat ćemo više ovakvih utrka jer je bilo stvarno ugodno.”

“Stvarno sam uživao. Mislim da nam je to trebalo. Naravno, vikend nije počeo kako je trebao početi, ali sam tako sretan što je ovako završio. To je tako nevjerojatan sport.”

Govoreći o situaciji s Verstappenom u prvom zavoju, Leclerc je rekao:

“Naravno da sam razočaran što sam završio tek drugi, ali na kraju je to bilo najbolje što smo mogli učiniti.”

“Na početku je bilo vrlo nezgodno jer mislim da je Max iznutra izgubio malo gripa i ‘odveo’ me izvan staze. Ali onda smo imali tempo, vratili smo prvo mjesto i bili smo dosta jaki ukupno.”

“Malo nismo imali sreće sa sigurnosnim automobilom. Nismo išli u boks jer nismo znali što će drugi učiniti. Išli smo na poziciju na stazi i zadržali to prvo mjesto.”

“Bilo je teško sa starijim gumama pred kraj. Ali, drugo mjesto s puno borbe, iskreno – uživao sam.”

Objava Leclerc: Šteta, ali uživao sam pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic