Unatoč dobrim kvalifikacijama, Charles Leclerc napominje da sutrašnja utrka neće biti nimalo laka i dodaje da je u svom kvalifikacijskom krugu dao sve od sebe.

Charles Leclerc postigao je drugo vrijeme kvalifikacija u Džedi, zaostao je samo +0,155 za Sergiom Perezom u bolidu Red Bulla. S obzirom koliko se Ferrari mučio tijekom ovog vikenda, može se reći da su postigli prilično dobar rezultat, ali unatoč dobrim kvalifikacijama, Monegažanina čeka težak put do postolja, naime sutrašnju utrku će startati s 12. mjesta zbog kazne koju je ranije dobio.

Upitan od strane novinara da malo prokomentira kvalifikacije Charles Leclerc je izjavio:

”Zadovoljan? I da i ne. U jednu ruku, mislim da je to za nas bio vrlo težak vikend u smislu tempa. Ali jako sam sretan zbog svog kruga. Mislim da sam dao sve od sebe. Bilo je stvarno na granici.”

“S druge strane, Red Bull je kao s drugog planeta. A mi se malo mučimo. Zato se moramo nastaviti boriti, a to je ono što radimo kao tim. Sutra neće biti lako. Imam kaznu od 10 mjesta na startu. Tako da ćemo startati s malo lošije pozicije, ali usredotočit ćemo se na utrku i nadamo se, što prije se vratiti u vrh.”

Ferrari se jako mučio s trkaćim tempom na prošloj utrci te su se nadali kako će riješiti taj problem tijekom ovog vikenda, prema Leclercu može se reći da su djelomično riješili taj problem.

”Tempo za utrku je bio jako dobar, ali teško je za usporediti, zato što na drugom treningu svako ima svoj program. Vidjet ćemo, činilo se boljim, ali neće biti nimalo lako, smatram da smo svi jako blizu po pitanju tempa”, izjavio je vozač Ferrarija.

Druga utrka sezone na rasporedu nam je u nedjelju u 18 sati po hrvatskom vremenu, a imat ćemo priliku vidjeti hoće li se Ferrari uspjeti vratiti u borbu za postolja.

Objava Leclerc: Zadovoljan? I da i ne pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Stjepan Feketija