Od 19. do 26. studenoga na kartodromu Algarve Internacional u Portimau održat će se natjecanje Rotax Max Challenge Grand Finals, a jednog vozača na toj svjetskoj karting smotri imat će i Hrvatska – Leona Zelenka.

Rotax Max Challenge Grand Finals predstavlja veliku završnicu karting sezone, a ove godine na natjecanju u Portugalu sudjeluje 394 vozača iz 60 zemalja u 8 kategorija. Klase su: Micro MAX, Mini MAX, Junior MAX, Senior MAX, DD2, DD2 Masters i dvije nove – E20 Junior i E20 Senior.

Svog predstavnika imat će i Hrvatska. Leon Zelenko, koji je član Kreator Racing Teama i KK Koprivnica, izborio je svoje mjesto u Portugalu osvajanjem FIA CEZ Prvenstva srednjoeuropske zone i regionalnog Sportstil Cupa u klasi Junior MAX.

Nije 14-godišnjem Leonu strana svjetska scena, kao ni staza u Portugalu, na kojoj je 2017. osvojio fantastično drugo mjesto na istom ovom natjecanju. Tada u kategoriji Micro Max, dok će ove godine tražiti što bolji rezultat među 72 natjecatelja u klasi Rotax Max Junior.

U pratnji članova svoje obitelji i mehaničara Marijana Ganžulića, Leon Zelenko već je otputovao u Portugal. Tijekom vikenda odrađen je proces preuzimanja opreme i izbora kartinga. Važno je napomenuti da na ovoj velikoj završnici sezone svi vozači imaju identičnu opremu i identične kartinge, kako bi do izražaja došla isključivo njihova vozačka kvaliteta i talent. Vožnje počinju slobodnim treninzima u ponedjeljak, a preko kvalifikacija, heatova i predfinala tražit će se put do subotnje finalne utrke.

Leon Zelenko i Marijan Ganžulić

Objava Leon Zelenko predstavlja Hrvatsku na svjetskoj karting smotri u Portugalu pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak