Svjetski prvak udobno je stigao do svoje rekordne 15. pobjede u sezoni na Velikoj nagradi Abu Dhabija, dok je Charles Leclerc pobijedio Sergia Pereza u borbi za drugo mjesto, a time i za drugo mjesto u konačnom poretku vozača.

Budući da je Perez lovio Leclerca u posljednjim krugovima, Verstappen je rekao da nije dobio naredbu od Red Bulla da pomogne svom timskom kolegi, što je mogla biti opcija jer je nizozemski vozač mogao usporiti kako bi vratio Leclerca u Perezov doseg.

Netom nakon svađe oko momčadskih naredbi koje su okaljale Red Bullovu VN Brazila, kada je Verstappen ignorirao poziv momčadi da propusti Pereza ispred sebe u posljednjem krugu kako bi stekao poziciju, Max smatra da bi još jedan takav timski poziv bacio mrlju na kraju njihove odlične sezone.

“Nije bilo naredbe, ali to je ionako prilično nezgodan poziv. Možete eventualno nekoga tako blokirati, ali je li to pošteno utrkivanje? Mislim da to ne bi bio najljepši način otići iz prvenstva i sezone na takav način.”

“Izgledalo je kao da ga Checo hvata dovoljno brzo, ali onda je izgubio prilično vremena u borbi između Pierrea i Alexa, vidio sam to kasnije u snimci”, objašnjava Max.

Verstappen je priznao da su i on i Perez mogli voziti još brže tijekom srednje faze utrke kako bi povećali razliku u odnosu na Leclerca, ali Red Bull je bio zabrinut za vijek trajanja guma.

“Budući da je stupanj trošenja bio prilično visok za medium komponentu, mi smo, kao momčad, mogli pogurati malo više u tom srednjem dijelu za Checa, ali to je uvijek lako reći poslije”, dodao je.

“U to vrijeme smo mislili da moramo biti oprezni s gumama. Imali smo puno sjajnih vikenda, ali čak i na sjajnim vikendima uvijek postoje stvari koje možete naučiti”, zaključio je svjetski prvak.

Objava Verstappen: Nismo išli na usporavanje Leclerca pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic