Lewis Hamilton u Mercedesu je bio najbrži na produženom drugom slobodnom treningu koji se održao za VN Kanade. Drugo vrijeme je postavio njegov momčadski kolega George Russell, a treći je završio Carlos Sainz u Ferrariju.

Vremena vozača uskoro…

Tijek treninga:

Na samom početku treninga većina vozača je odlučila izaći na stazu kako bi iskoristili maksimalno drugi slobodni trening koji je bio produžen za 30 minuta zbog problema sa sustavom nadzora staze tijekom prvog treninga koji je trajao samo nekoliko minuta.

Većina vozača je bila na srednje tvrdim gumama, a nekolicina vozača je odabrala i mekane gume za svoje prve brze krugove. Momčadi su na raspolaganju za 90 minuta imali 4 setova guma koji se inače koriste na prva dva treninga pa su mogli prilično iskoristiti vrijeme provedeno na stazi.

Red Bull je brzo pokazao pravu brzinu, ali ni dva Ferrarija nisu bila daleko po prikazanoj brzini. Nekoliko momčadi je na utrku u Kanadi donijelo i neke nadogradnje na svoje bolide te su u prvom dijelu treninga bili fokusirani na postavke bolida s novim dijelovima.

Posebno smo to vidjeli na dva Mercedesa koji su u prvom dijelu treninga odrađivali smo sporije krugove te analizu podataka iz simulatora s onima na stazi. Nakon malo manje od pola sata treninga, pokazana je prva crvena zastava. Nico Hulkenberg je imao problema s pogonskom jedinicom te je parkirao bolid nakon ciljne crte te nije bilo druge opcije nego pokazati crvenu zastavu kako bi se uklonio Haasov bolid.

Nakon malo manje od 10 minuta trening je nastavljen te je većina vozača odmah izašla na stazu. Ipak, nakon samo nekoliko minuta, Esteban Ocon je zaustavio bolid pri kraju drugog sektora te je pokazana još jedna crvena zastava zbog bolida na stazi.

Suci su na stazi odradili dobar posao te je bolid uklonjen kroz nekoliko minuta. Trening je nastavljen s 42 minute do kraja treninga, a kako smo išli prema njegovom kraju tako se sve više pojavljivala mogućnost kiše nad stazom. Dva Mercedesa su napokon odlučila postaviti kompetitivna vremena te su odmah bili vrlo brzi u prva dva sektora, ali u trećem nisu mogli parirati Ferrariju i Red Bullu.

Kako je trening odmicao tako je većina vozača odlučila posvetiti vrijeme simulacijama utrke te su vozili duže stintove. Prema sadašnjoj vremenskoj prognozi, treći trening i kvalifikacije bi mogle biti kišne, ali utrka bi trebala biti prilično suha pa je za očekivati kako će momčadi više podesiti bolide za nedjeljnu utrku.

Dva Mercedesa su bili posljednji koji su postavili brza vremena prije prelaska na duže stintove, a uspjeli su doći na sam vrh i biti na prva dva mjesta ispred Sainza. Fernando Alonso u Aston Martinu je uspio razdvojiti dva Ferrarija te je postavio četvrto vrijeme treninga.

Desetak minuta prije kraja treninga je počeo puhati vrlo jaki vjetar na stazi pa se nekolicina vozača povukla u garaže, a nekolicina je izašla na intermediate gumama kako bi ih isprobali na stazi, iako je staza bila i dalje suha i bez kiše. Ipak, pet minuta prije kraja treninga i kiša je krenula te je FIA zabranila korištenje DRS-a.

Do kraja treninga nije bilo većih promjena, kao ni većih problema za vozače. Dva Mercedesa su ostala na vrhu, ispred Sainza, Alonsa i Leclerca. Sutra su na rasporedu treći slobodni trening te kvalifikacije za utrku.

Objava Lewis Hamilton najbrži na drugom treningu u Kanadi! pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: fermen