Neobična je bila završna runda sprint kvalifikacija na Velikoj nagradi Miamija. Svi su vozači nekako ostali razočarani svojim krugovima, čak i Max Verstappen koji je osvojio prvo mjesto.

Kroz prve dvije runde sprint kvalifikacija vozači su morali koristiti srednje tvrde gume. U završnoj rundi konačno su stavili mekše gume i očekivali su se značajno brži krugovi, ali to se na kraju nije dogodilo. Krug Landa Norrisa iz SQ2 na koncu je bio brži od kruga Maxa Verstappena u SQ3.

Vidjelo se u Verstappenovoj vožnji da to nije bio savršeni krug, ali ipak je bio dovoljan za osvajanje prvog mjesta. Charles Leclerc u Ferrariju zaostao je desetinku, a Sergio Perez u drugom Red Bullu malo više od dvije desetinke za momčadskim kolegom.

Kad je čuo da je prvi, Max se prilično iznenadio i pitao se što su drugi vozači radili na stazi ako je njegov krug bio dovoljan za najbolju startnu poziciju u sprintu.

“Iskreno, osjećaj je bio prilično grozan. Ne znam, možda je u toj zadnjoj sesiji jednostavno bilo nevjerojatno teško dovesti gume u radni okvir. Već u SQ2 nisam se osjećao odlično, a bilo je dosta slično za mene i u SQ3. Zapravo se nisam poboljšao na softu, ali nekako smo prvi. Sa srećom ću to prihvatiti, ali nije bio užitak voziti, iz kojeg god razloga.”

“Na treningu je osjećaj bio stvarno, stvarno dobar. Osjećao sam se ugodno i samopouzdano, ali na kvalifikacijama i ne baš. Nakon treninga sam bio uvjeren da se možemo boriti za prvo mjesto, ali u kvalifikacijama mi nije izgledalo tako. Ipak, nekako smo završili na prvom mjestu. Ne znam što se dogodilo ostalim bolidima u zadnjem krugu”, komentirao je Verstappen.

U subotu će se u Miamiju voziti sprint utrka, s početkom u 18 sati po hrvatskom vremenu, a kasnije navečer u 22 sata na rasporedu su kvalifikacije za Grand Prix utrku. Tada će Verstappen i društvo moći pokazati što su naučili iz tih ne baš savršenih kvalifikacija u petak.

Objava Verstappen: Ne znam kako me taj grozan krug doveo do prvog mjesta pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak