Liam Lawson izjavio je da neće moći prihvatiti ništa manje od stalnog mjesta na gridu Formule 1, nakon što mu se ozljedom Ricciarda pružila posebna prilika za vožnju bolida Formule 1.

Daniel Ricciardo imao je pomalo bizarnu nesreći na treningu u Zandvoortu gdje je zaradio puknuće metakarpalne kosti lijeve ruke, a upravo ta nezgoda u zavoju broj 3 bacila je u vatru Liama Lawsona koji je debitirao u bolidu AlphaTaurija. Unatoč tome što nema niti jedan bod u dvije odvožene utrke, pokazao se kao kvalitetan vozač.

Vozaču Super Formule i ujedno prvaku Toyota Racing Serije iz 2019. pružila se tako životna prilika za ulazak u sjedalo bolida Formule 1. S obzirom na to da i dalje nije službeno potvrđen datum povratka ozlijeđenog Ricciarda, Lawson će dobiti treći priliku za vožnju AT04 na ovotjednoj Velikoj nagradi Singapura, gdje je upitan koliko dugo može ostati zamjena.

”U ovom trenutku idemo utrku po utrku, pa ćemo vidjeti u budućnosti. Mislim da ću se pripremati za sljedeće utrke kao i obično, ali idemo utrku po utrku”, rekao je Lawson.

Vikend za Veliku nagradu Singapura započeo je potvrdom da će Zhou Guanyu sljedeće sezone voziti s Valtterijem Bottasom u bolidu Alfa Romea (Saubera), što znači da sada ostaju samo tri sjedala slobodna, od kojih su dva u AlphaTauriju.

Tri kandidata su za ta slobodna mjesta, Yuki Tsunoda, koji je s momčadi od 2021. godine, veteran Ricciardo i debitant Lawson, koji ima samo dvije utrke u svojoj F1 karijeri. S 21 godinom, Lawson je najmlađi član F1 paddocka, ali nakon što je okusio F1, ne želi se vratiti u drugu seriju. Upitan je li mu dosadašnje iskustvo probudilo želju da ostane i u 2024. godini, rekao je:

”Mislim, sad kad sam probao, rekao bih da je to definitivno nešto u što sam se zaljubio i ne mislim da mogu pristati na bilo što manje od toga.”

”Čini mi se da je to situacija iskorištavanja situacije na najbolji način. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Očito je rijetkost dobiti priliku voziti u F1, a ja je sada imam pa ću to iskoristiti na najbolji mogući način.”

S obzirom na to da se inače utrkuje u Japanu, Lawson bi zasigurno silno želio nastupiti za AlphaTauri na stazi Suzuka idućeg vikenda, no postoji i opcija povratka Ricciarda za tu utrku.

Objava Liam Lawson o budućnosti u Formuli 1: Ne mogu pristati na bilo što manje od toga pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Stjepan Feketija