Verstappen očekuje nešto teži vikend na ulicama Singapura, dok lovi svoju 11. uzastopnu pobjedu i moguće osvajanje konstruktorske titule.

Nakon što je na Velikoj nagradi Italije oborio rekord Formule 1 osvajanjem desete uzastopne pobjede, Verstappen ima za cilj nastaviti taj niz uspjeha. Njega i ostatak društva čeka vikend na stazi Marina Bay u Singapuru. Međutim, dvostruki svjetski prvak smatra da će on i Red Bull biti suočeni s većom konkurentnošću protivničkih momčadi, dok lovi svoju 11. uzastopnu pobjedu.

Upitan je li postizanje rekorda u pobjedama skinulo pritisak s njegovih leđa, Verstappen je rekao: ”Zaista nikada nisam gledao brojeve osam, devet, deset – uvijek želim dati najbolje od sebe. Prirodno je da svaki vikend stavljate isti pritisak na sebe kako biste postigli najbolji rezultat. S tog aspekta se zapravo ništa ne mijenja.”

Osim nove konfiguracije jednog dijela staze, Verstappen je itekako svjestan mogućih incidenata i sigurnosnih automobila koji prekidaju akciju u Singapuru, jednom od rijetkih mjesta na kojima još nije trijumfirao od kada je ušao u Formulu 1 2015. godine. Najbolji rezultat mu je drugo mjesto 2018. godine, dok je u prošlogodišnjoj utrci, u kojoj je Sergio Perez uzeo pobjedu ispred Charlesa Leclerca, zauzeo sedmu poziciju.

“Obično, na gradskim stazama poput Singapura, uvijek postoji malo više rizika, malo više kaosa, ali mi smo ovdje da bismo pobijedili i pokušat ćemo to postići.”

“Naravno, prirodno je da želim nastaviti taj niz, ali znam da će doći dan kada će se zaustaviti”, dodao je aktualni prvak Formule 1.

Verstappen u grad – državu dolazi s prednošću od 145 bodova u odnosu na momčadskog mu kolegu i iako pobjedom ne može osigurati titulu prvaka, ono što može napraviti je osvojiti konstruktorsku titulu ako Red Bull osvoji 1-2 rezultat, a Mercedes ne osvoji niti jedan bod.

Akcija započinje u petak prvim slobodnim treningom koji je na rasporedu u 11:30.

Objava Verstappen: Želim nastaviti niz pobjeda, ali znam da će doći dan kad će on stati pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Stjepan Feketija