Sliježu se dojmovi nakon kaotične Velike nagrade Australije, koju su obilježile tri crvene zastave, što se nikad nije dogodilo u povijesti Formule 1. Šest krugova prije kraja utrke, drugu od navedenih crvenih zastava uzrokovao je vozač Haasa, Kevin Magnussen, nakon što je udario zid u drugom zavoju.

Nakon udarca, s Magnussenovog bolida je otpala zadnja desna guma te su se po trkaćoj liniji razletjele krhotine, a što je prema stavu sudaca bilo dovoljno da se prekine utrka. Kevin je u tom trenutku držao dvanaesto mjesto, ali je bio pod pritiskom Guanyua Zhoua, koji je sa svakim krugom smanjivao razmak. Ulaskom u drugi zavoj, Danac je izgubio kontrolu i zadnjom desnom gumom udario je u zid te je bio prisiljen završiti utrku. Magnussen je nakon utrke bio iznenađen silinom udarca, jer u bolidu nije tako osjetio jačinu udarca.

“Nisam osjetio udarac, tako da to definitivno nije bilo nešto što bi se jako osjetilo u bolidu”, rekao je Magnussen i nastavio: “Ali očito je bilo dovoljno snažno da pukne felga i skine se guma. S obzirom na to da sam bio na dvanaestom mjestu, nije izgledalo da ćemo moći osvojiti bodove.”

“Nije bio moj dan, ali sam ohrabren time da bolid ima solidan tempo i sljedeći put ćemo još jače stiskati”, izjavio je Danac.

Kevin se osvrnuo i na prvu crvenu zastavu, koju je uzrokovao Alex Albon svojim izlijetanjem u šestom krugu. Iako je najprije izašao safety car, odlukom sudaca utrka je prekinuta i time je Magnussen izgubio nekoliko pozicija, a zbog toga što je stao u boksu za vrijeme sigurnosnog automobila, prije donošenja odluke o prekidu utrke.

“Mislim da nismo imali sreće s crvenom zastavom jer smo ušli u boks s jedanaeste pozicije i činilo se da smo brži od sljedećih nekoliko bolida ispred nas pa sam bio prilično samouvjeren u toj fazi utrke. Nažalost, umjesto da je safety car i dalje ostao na stazi, došlo je do crvene zastave pa su svi ostali vozači stavili nove gume s kojima su mogli izdržati do kraja utrke. Zbog svega toga bio sam zadnji”, rekao je vozač Haasa.

Za razliku od Magnussena, njegov momčadski kolega Nico Hülkenberg je utrku završio na sjajnom sedmom mjestu i time preuzeo deveto mjesto u poretku vozača. Kevin je tako ostao na jednom bodu kojeg je osvojio na otvaranju sezone u Bahreinu i trenutno drži sedamnaesto mjesto u poretku vozača. Ipak, sudeći po predstavi u Australiji, Haas ima solidan bolid, čije prednosti bi iskusni vozači kao Magnussen i Hülkenberg u nastavku sezone mogli početi pretvarati u redovite plasmane u bodovne pozicije.

Objava Magnussen: Uopće nisam osjetio da sam udario u zid pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Marijan Presečki