Esteban Ocon smatra da je njegova nesreća s momčadskim kolegom izazvana ‘samoubilačkim’ potezima vozača koji su se našli u tom trenutku oko njih te da Pierre Gasly nije kriv.

Ponovo se nakon utrke digla prašina oko odluka sudaca te načina na koji su vodili ovu utrku. Nakon kaotičnog drugog restarta utrke, vidjeli smo niz incidenata u prvim zavojima staze.

Gasly je u treći start utrke krenuo s pete pozicije, te je izbjegavajući Alonsa oštro kočio u prvom zavoju, sišao s idealne putanje te tako inicirao kontakt s momčadskim kolegom koji je obje Alpine izbacio iz utrke.

Unatoč tome što je utrka ponovno startana nakon velikog incidenta i vozačima je omogućeno da zauzmu startne pozicije s prethodnog starta, bolidi francuske momčadi nisu bili u dobrom stanju da se vrate u utrku te tako finaliziraju dobro odrađen posao ovog GP vikenda.

Incident Alpineovog dvojca bio je pod istragom, ali nije došlo do nikakvog kažnjavanja.

Esteban Ocon smatra da je Gasly najmanje kriv za njihov incident te da je glavni krivac samoubilački način vožnje ostalih vozača koji su se našli oko njih u tom trenutku.

“Očigledno je to bio jako kaotičan restart. Iskreno, tu je mogao biti bilo koji bolid s kojim sam se mogao sudariti. Dosta bolida se vraćalo na stazu, a Pierre je bio jedan od njih, ali nisam ljut na njega. Prišao mi je, ispričao se i rekao da je to mogao biti bilo tko.”

“Moje gume su bili zagrijane, nije bilo klizavo, ali problem je što je sunce bilo nisko te nismo mogli vidjeti baš najbolje. Pojedini vozači su vozili samoubilački kao Nyck koji je bio s unutarnje strane. Očigledno, ulog je bio veliki i svi su mogli dobro profitirati.”

Esteban Ocon

Pierre Gasly nakon utrke je bio vidno razočaran te je dao samo jednu kratku izjavu.

“Sve što mogu je reći da danas nismo očekivali borbu s Ferrarijem, i da smo bili jako blizu Fernandu i Hamiltonu tijekom cijele utrke. Neočekivano sam se osjećao jako dobro u bolidu. Sve do tog drugog restarta je bilo jako dobro, ali sada sam jako razočaran.”

Pierre Gasly

Vikend u Australiji nam je dao naznaku stvarne brzine Alpinea ove sezone. No nažalost, danas božica Fortuna nije bila naklonjena francuskoj momčadi, a kada je momčad u ovakvoj poziciji, faktor sreće je iznimno važan.

Objava Ocon nezadovoljan ‘samoubilačkim’ potezima vozača u Melbourneu pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Anes Šestan