Aktualni dvostruki svjetski prvak, Max Verstappen, postavio je najbrže vrijeme na jedinom slobodnom treningu na Velikoj Nagradi Austrije. Nizozemac je bio brži od Ferrarijevog dvojca kojeg je predvodio Carlos Sainz, a Charles Leclerc smjestio se na trećem mjestu.

Uskoro opširnije…

TIJEK TRENINGA

Nakon odlaska u Kanadu, oktanski cirkus Formule 1 nastavlja s europskom turnejom. Iza nas su utrke u Monaku i Španjolskoj, a Red Bull Ring u blizini austrijskog grada Spielberga domaćin je nove utrke Formule 1.

U Austriji se nastavlja trend nepredvidljive vremenske prognoze. Moguća je kiša u subotu i nedjelju, ali u prvom, a i jedinom treningu, vremenski uvjeti bili su odlični. Temperatura zraka iznosila je visokih 27 stupnjeva na početku treninga, a podsjetit ćemo kako je Austrija i domaćin drugog sprint (od ukupno šest) vikenda ove sezone.

To znači da će prvi slobodni trening biti jedini u cijelom vikendu, a u petak popodne održat će se i kvalifikacije za utrku. U subotu će se održati ‘spring shotout’ i sprint utrka, a u nedjelju spektakl u vidu utrke. Upravo zato je prvi slobodni trening bio itekako sadržajan. Po samom početku treninga vozači su u velikom broju izašli na stazu, a gotovo cijeli trening vidjeli smo neku akciju na stazi.

Prvi favorit za slavlje u Austriji svakako je Max Verstappen. Aktualni dvostruki svjetski prvak vodio je svaki krug u zadnje četiri utrke, a u Austriji će uživati u velikoj podršci nizozemskih navijača, koji su poznati kao ‘narančasta vojska’. Napunili su tribine i punim će plućima navijati za svojeg junaka, koji je na samom početku treninga postavio vrijeme od 1:08.94s. Perez je zatim postavio najbrže vrijeme s 1:07.5s, a nakon četiri minute treninga svi su vozači, izuzev dva Williamsa, bili na stazi.

Objava Max Verstappen najbrži na jedinom treningu u Austriji! pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić