Alfa Romeo je prethodne godine u svoju ekipu doveo dva nova vozačka lica nakon što je Kimi Raikkonen odlučio otići u mirovinu, dok je Antonio Giovinazzi bio primoran napustiti ekipu nakon loših rezultata. Odlaskom Finca i Talijana, ekipi su se priključili rookie Guanyu Zhou te Valtteri Bottas.

Momčad iz Hinwila je prethodne godine imala dobar početak sezone, ali kroz sezonu rezultati su doživjeli velike oscilacije. Jedina konstanta bilo je Bottasovo mirovanje petkom te Zhouov napredak kroz sezonu, kojega sada hvale nakon solidnog početka sezone.

Valtteri je za ekipu osvojio bodove već u prvoj utrci završivši na osmoj poziciji. Utrka u Džedi je bila problematična za oba vozača, ali ako ćemo gledati konačni rezultat, Zhou je u toj utrci završio ispred svog momčadskog kolege. Nakon kaotične utrke za VN Australije u kojoj su se ponovno bolidi Alfe mučili, Kinez je ponovno nadmašio Finca, ali ovoga puta osvojivši svoje prve bodove u sezoni i završivši na devetoj poziciji.

“Mislim da Zhou podiže razinu svoje igre te bih rekao kako su njih dvojica poprilično izjednačeni. To je dobro za nas, kvalifikacije u Australiji nisu bile idealne, ali na posljednje dvije kvalifikacijske sesije su bili bliže ulasku u Q3, obojica, što je dobro za ekipu”, izjavio je Xevi Pujolar.

Xevi Pujolar, jedan od glavnih inženjera momčadi, također smatra kako je povećano samopouzdanje kod Kineza doprinijelo njegovu napretku.

“Samouvjereniji je, a također radi s Valtterijem pa tako možemo napraviti korake naprijed s oba vozača, što također daje samopouzdanje”, dodao je Pujolar.

Prokomentirao je još ovogodišnje borbe između timova te dao vlastito viđenje Alfe u cijeloj priči.

“Jasno je da su tri, četiri momčadi ispred svih, a onda od osme pozicije ka nižim, vrlo tijesno. Svatko može pokupiti ove posljednje bodove, što je naravno cilj. Mi nismo daleko od ovoga, samo mali detalji mogu napraviti razliku između timova iz sredine poretka”, zaključio je Španjolac.

Već sada je očigledno kako nas očekuje paklena borba između više timova iz sredine poretka. Teško je nekoga izdvojiti, složio bih se s Pujolarom te sam uvjerenja kako će detalji napraviti razliku. Sljedeća stanica je Baku, Azerbejdžan. Trkaći vikend počinje u petak 28. travnja.

Objava Xevi Pujolar: Zhou i Valtteri su poprilično izjednačeni pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Marko Rajić