Sergio Perez pobjednik je ovogodišnjeg izdanja za VN Azerbajdžana koja se vozi na ulicama Bakua. Max Verstappen je osvojivši drugo mjesto upotpunio savršenu nedjelju za ekipu Red Bulla.

Max Verstappen je s vodeće pozicije ušao u boks na promjenu guma kada je na stazi stao Nyck De Vries što je izazvalo izlazak sigurnosnog automobila na stazu. Time, Max je izgubio dvije pozicije od kojih je kasnije jednu i vratio, onu na samome restartu kada je u trećem zavoju pretekao Charlesa Leclerca.

Nakon utrke Max je podijelio vlastiti utisak, tužan, ali ipak zadovoljan smatrajući kako je prikupio vrijedne podatke vezane uz njegov RB19.

“Mislim, naravno, nisam imao sreće sa sigurnosnim automobilom. Zatim sam morao ponovno pritiskati, pokušao ostati blizu Sergiju, pokušao ući u DRS, ali zbog toga su se samo gume pregrijale. Također, mučio sam se s balansom, igrao se s alatima te kad sam to sredio, rekao bih kako je posljednjih deset krugova opet bilo dobro”; rekao je Max.

“Bilo je prekasno za izazvati Sergija, ali mislim kako se puno stvari naučilo tijekom utrke, naravno, na kraju dana, odličan timski rezultat”, dodao je Nizozemac.

Stanje nakon utrke je malo drugačije, Sergio Perez je smanjio svoj zaostatak za momčadskim kolegom, ali Nizozemac mirne glave poručuje kako je duga sezona pred njima.

“Svjesni smo da je ovo jako duga sezona. Kao što sam rekao, puno stvari se danas naučilo. Baku je opet dosta drugačiji od Miamija, kao što je i Miami od ostalih staza na kojima ćemo voziti. Nastavljamo učiti, ne može sve biti savršeno cijelo vrijeme i mislim kako iz tih dana možete puno toga naučiti”, zaključio je dvostruki svjetski prvak.

Nizozemac neće morati dugo čekati kako bi eventualno uzvratio udarac jer nas sljedeća utrka očekuje već sljedeći vikend kada će se voziti VN Miamija.

Objava Max Verstappen: Svjesni smo da je ovo jako duga sezona pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Marko Rajić