Nakon što je sredinom siječnja predstavio vizualni identitet za novu sezonu, McLaren je skinuo zavjesu i predstavio novi MCL38, bolid s kojim će se natjecati u prvenstvu Formule 1 u 2024. godini.

Novi McLarenov bolid dobio je ime MCL38, a ekipa je promjenila neke vizualne detalje na bolidu. Novi McLaren ima više narančaste boje na prednjem krilu i na poklopcu od motora nego prošlogodišnji bolid, a novost je i kako je McLaren maknuo svijetlo plavu boju koja se mogla vidjeti na bolidima u dvije prethodne sezone.

MCL38 će debitirati na stazi već danas (u srijedu) na Silverstoneu tijekom filmskog dana. McLaren je prošle sezone sjajno završio godinu i osvojio četvrto mjesto u prvenstvu konstruktora. Bio je to plod prvog bolida čiji je razvoj nadgledao šef Andrea Stella i njegovo tehničko vodstvo. Izgradnja novog McLarenovog zračnog tunela pridonijela je rastu forme i devet postolja prošle sezone (Norris sedam, Piastri dva).

Stella je najavio sezonu i ciljeve za ovu sezonu.

“Želimo nastaviti razvoj iz prošle sezone, ali smo i realistični. Znamo da je svaka ekipa napredovala i našla nešto novo u novim bolidima.”

“Sada nam je sve na mjestu po pitanju infrastrukture, ljudi i radne kulture. Nastavljamo naš povratak na vrh poretka.”

“Ostalo nam je još puno posla do prve utrke, uključuljući i predsezonsko testiranje u Bahreinu. Svi su napravili dobar posao i puni smo samopouzdanja, ali svjesni smo važnih zadataka do početka sezone.”

McLarenov šef objasnio je i tehnički razvoj McLarena.

“Na bolidu je niz inovacija, ali nismo na ovom predstavljenom bolidu pripremili sve ideje koje smo zamislili. To je sada dio našeg razvoja u sezoni, a ti dijelovi su već u razvoju.”

Objava McLaren ‘skinuo zavjesu’ i predstavio MCL38! pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić