Alpine je predstavljanje svog novog bolida zakazao za 7. veljače, dok će Mercedes to odraditi tjedan dana kasnije. Sada su poznati datumi predstavljanja šest bolida za 2024.

Od ranije je poznato kad će svoje bolide javnosti predstaviti Aston Martin, Ferrari, Sauber i Williams, a fanovi Formule 1 u svoje kalendare sada mogu upisati i datume predstavljanja bolida Alpinea i Mercedesa.

Prošlu sezonu Svjetskog prvenstva Alpine je okončao na šestom mjestu konstruktorskog poretka, a novu sezonu službeno će započeti 7. veljače događajem kojeg u francuskoj momčadi nazivaju ‘Motorsports season launch’, a koji uključuje prezentaciju programa ekipa Formule 1 i Svjetskog endurance prvenstva.

Alpine kreće u hypercar klasu World Endurance Championshipa, a jedan od vozača te momčadi bit će i bivši F1 vozač Mick Schumacher.

Alpineova prezentacija održat će se dva dana nakon što svoje bolide prezentiraju Williams i Sauber, koji su rezervirali 5. veljače.

Mercedes je svoje predstavljanje tempirao za naredni tjedan, odnosno za 14. veljače. Aston Martin ima predstavljanje 12. veljače, Ferrari 13. veljače, a Mercedes se ove godine odlučio za Valentinovo.

Bolid W15 bit će prezentiran javnosti digitalnim putem, prijenosom eventa iz Silverstonea. Srebrne strijele prošlu su sezonu okončale na drugom mjestu u poretku konstruktora, ali s obzirom na ogroman zaostatak za Red Bullom te činjenicu da tijekom sezone nijednom nisu stigle do pobjede, očekuje se značajan napredak u 2024.

U narednim danima očekuju se objave Red Bulla, AlphaTaurija (pod novim imenom), McLarena i Haasa o datumima prezentacije njihovih bolida za Svjetsko prvenstvo Formule 1 2024.

Objava Mercedes i Alpine objavili datume predstavljanja bolida za 2024. pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak