Kako prenosi britanski The Daily Telegraph, Toto Wolff potpisao je novi ugovor s Mercedesom. Prema tom ugovoru nastavit će s radom u ulozi šefa i izvršnog direktora Mercedesove F1 momčadi minimalno do kraja 2026. godine.

Toto Wolff vlasnik je jedne trećine Mercedesove F1 momčadi, a prema novom ugovoru kojeg je potpisao, nastavlja obnašati ulogu izvršnog direktora i šefa momčadi u iduće tri sezone Svjetskog prvenstva Formule 1, odnosno do kraja 2026. godine.

Austrijanac je prije tri dana navršio 52 godine, a u Mercedesu je od siječnja 2013., dakle punih 11 godina. U tom razdoblju Srebrne su strijele osvojile osam uzastopnih konstruktorskih titula u Formuli 1 (2013. – 2021.), a određeni se pad dogodio nakon promjene tehničkih pravila početkom 2022. Tako je Mercedes zadnja dva prvenstva završio na trećem, odnosno drugom mjestu.

Pojavile su se tijekom prošle godine različite glasine vezane za budućnost Wolffa, međutim on je sada potvrdio da ne namjerava napustiti Mercedes. Oko novog ugovora složile su se tri strane: vlasnik INEOS-a Jim Ratcliffe, CEO Mercedes-Benza Ola Kallenius i Toto Wolff.

“Mislim da je najvažnija stvar među nama trojicom da vjerujemo jedan drugome. Na kraju dana, ja kao jedan od vlasnika, želim najbolji mogući povrat investicije, a najbolji povrat investicije dolazi pobjeđivanjem”, kaže Toto.

“Neću se pokušavati održati na funkciji za koju mislim da bi je netko obnašao bolje od mene. Pobrinut ću se da oko sebe imam ljude koji će mi reći ako bude drukčije. Na kraju smo nas trojica odlučili: Učinimo to ponovno!”

Mercedes je u zadnje dvije sezone Formule 1 upisao samo jednu pobjedu, a te su sezone protekle u dominaciji Red Bulla. Rezultatski neuspjesi, gledano iz kuta momčadi koja je osvajala naslov osam godina zaredom, potaknuli su priče o Wolffovom eventualnom odlasku, ali on ostaje i usput tvrdi kako njegova pozicija ne ovisi o rezultatima.

“Nikad nisam imao rezultatsku klauzulu u ugovoru”, poručuje Wolff. “Ili vjerujete jedni drugima ili ne, a mi se slažemo kao dioničari. Ja sam dio ove momčadi kroz različite funkcije. Jedan sam od dioničara, član sam uprave, a to se neće mijenjati bez obzira na to imam li neku izvršnu ili neizvršnu ulogu. Osjećam se dobro. Prihvaćam izazove s kojima se suočavamo danas, iako ponekad postoji osjećaj da je njima vrlo, vrlo teško upravljati.”

Objava Toto Wolff ostaje na čelu Mercedesove F1 momčadi iduće tri godine pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak