Nakon što je izgubio mjesto u Haasu na kraju ove sezone te prekinuo suradnju s Ferrarijem, Schumacher se još otprije povezivao s Mercedesom – momčad za koju je njegov otac Michael posljednji puta vozio u F1.

U ulozi rezervnog vozača Schumacher će biti prisutan na svim utrkama sljedeće godine i obavljati opsežan rad u simulatoru kao podrška glavnim vozačima – Lewisu Hamiltonu i Georgeu Russellu.

“Oduševljen sam što sam dio Mercedesovog tima kao njihov rezervni vozač za 2023., i posvećen sam dati sve od sebe kako bih doprinio njihovoj izvedbi u ovom vrlo kompetitivnom i profesionalnom okruženju.”

“Shvaćam ovo kao novi početak i zahvalan Totu i svima koji su mi ukazali povjerenje. F1 je tako fascinantan svijet i nikada ne prestajete učiti pa se radujem što ću upijati još više znanja i ulagati sve svoje napore za dobrobit momčadi”, rekao je Schumacher.

Toto Wolff je dodao:

“Mick je talentiran mladi vozač i drago nam je što se pridružio momčadi. On je vrijedan radnik, ima miran i metodičan pristup i još uvijek je gladan učenja i usavršavanja kao vozač.”

“Sve su to važne kvalitete i veselimo se što će nam pomoći u razvoju W14 bolida. Također, znamo da će s dvogodišnjim iskustvom utrkivanja u Formuli 1 biti spreman u kratkom roku ući u bolid kako bi zamijenio Lewisa ili Georgea, ako se za to ukaže potreba.”

Mercedesu je bio potreban novi rezervni vozač nakon što su Nyck de Vries i Stoffel Vandoorne angažirani u drugim momčadima od sljedeće godine. De Vries kao glavni vozač vozi za AlphaTauri, dok se Vandoorne pridružio Aston Martinu kao njegov rezervni vozač.

Objava Mick Schumacher u Mercedesu kao rezervni vozač pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic