Charles Leclerc podijelio je svoje utiske o novom Ferrarijevom bolidu nakon prvog testa u Fioranu, ali odgovorio na pitanje o svojoj budućnosti…

Nakon predstavljanja bolida u utorak ujutro, Leclerc je izvezao bolid na stazu te odvezao prva dva kruga. Prije predaje bolida svom kolegi Sainzu preko radio veze poručio je:

“Osjećaj je dobar, imam već neke pozitivne pokazatelje. Sve je jako dobro. Nakon mnogo kilometara odvoženih u simulatoru, poseban je osjećaj voziti prve kilometre u novom bolidu. Sve je išlo po planu, ali je jako teško dati detaljniju analizu nakon samo dva odvožena kruga”, Charles Leclerc o novom bolidu Ferrarija.

U posljednje vrijeme često su svjetskim medijima kružile glasine da bi Leclerc mogao naslijediti Hamiltona u bolidu Mercedesa nakon isteka aktualnog ugovora, ali za sada su to doista samo glasine.

“Ne, nismo u pregovorima, bar ne za sada. Volim crvenu boju, volim Ferrari i sretan sam ovdje, ali vidjet ćemo što donosi budućnost. Veoma je rano govoriti o budućnosti jer imam još dvije godine aktualnog ugovora”, Charles Leclerc o eventualnoj suradnji s Mercedesom.

Prošlu sezonu Ferrari i Leclerc završili su na drugom mjestu u poretku konstruktora i vozača. Za napad na titulu bit će potrebno eliminirati strateške pogreške, ali i popraviti pouzdanost bolida.

“Završili smo drugi u vozačkom i konstruktorskom prvenstvu, a logičan idući korak je pobjeda. Znamo koliko će teško biti, no ulažemo puno truda. Veliki je posao obavljen s pouzdanošću, nadam se da s tim nećemo imati puno problema.”

“Bit će teško prvenstvo, ali mi ćemo napraviti sve što je u našoj moći. Mercedes će, siguran sam, također biti u igri. Imali su vrlo dobru završnicu prošle sezone.”

Može li Charles Leclerc krenuti u pohod na titulu ove sezone? Vjerojatno može, ako ćemo ove godine gledati zreliji Ferrari koji neće praviti samoubilačke pogreške, koje su ih na posljetku možda i koštale titule u prošloj sezoni.

Autor: Anes Šestan

Objava Leclerc: Poseban je osjećaj biti u bolidu nakon toliko kilometara u simulatoru pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: GP1_hr