Bagnaia, Martin i Bastianini zauzeli su prvi startni red u Maleziji i time nastavili blisku borbu za naslov prvaka. A. Marquez, Marini i Bezzecchi startali su iz drugog reda. Iz zadnjeg reda i bez velikih očekivanja, startao je Bautista, aktualni WSBK prvak koji je dobio šansu ponovno osjetiti GP utrku kao Ducatijevu nagradu za ovogodišnju obranu naslova.

Sprint utrku poveo je Bagnaia ispred Marqueza i Bastianinija kojeg su do kraja prvog kruga prošli Martin, Miller i Binder. Marquez je napao Bagnaiu u drugom krugu ali je proširio putanju nakon čega ga je prošao Martin. Marquez je odmah napao za povratak drugog mjesta pa je međusobna borba dozvolila Bagnai da se barem na kratko minimalno odvoji. Za to vrijeme je pao M. Marquez no i vratio se na posljednje mjesto.

Na pola odvoženih kriugova Bagnaia je i dalje vodio ispred Marqueza i Martina a Bastianini se vratio na četvrto mjesto ispred Millera i Bindera. Bagnaina prednost pred Marquezom bila je minimalna dok je Martin za njima kasnio 0.4 sekunde. Međutim krug kasnije Bagnaiu su prošli Marquez i Martin, uz čudnu bijelu fleku na prednjem dijelu oklopa. Leđa mu je čuvao Bastianini nadajući se da će se vratiti koncentracija u preostala četiri kruga. Mogao je uloviti Martina što mu je bilo puno važnije s obzirom da ee Marquez na vrhu već odvojio. Do toga ipak nije došlo pa je Bagnaia završio treći, iza Martina i pobjednika Marqueza.