David Sanchez prošlog je mjeseca otišao s radnog mjesta u McLarenu, no nije dugo bio bez posla. Alpine je objavio kako će francuski inženjer preuzeti novokreiranu poziciju izvršnog tehničkog direktora.

Svoju F1 karijeru David Sanchez je započeo upravo u Enstoneu. Momčad se tada još zvala Renault, a on je 2005. godine počeo raditi u odjelu aerodinamike. Kasnije je puno desetljeće proveo kao zaposlenik Ferrarija, gdje je vodio aerodinamički odjel. Njegova treća momčad u Formuli 1 bio je McLaren, no tamo se situacija nije odigrala na željeni način pa je relativno brzo napustio Woking i eto, napravio puni krug vrativši se u francusku ekipu.

U Alpineu će odmah započeti s radom u ulozi izvršnog tehničkog direktora, tako da će nadgledati tehnički odjel koji je nedavno restrukturiran. Odgovarat će mu tehnički direktor za performanse Ciaron Pilbeam, tehnički direktor za inženjering Joe Burnell te tehnički direktor za aerodinamiku David Wheater.

O svom novom radnom mjestu Sanchez kaže: “Uzbuđen sam zbog ovog izazova u Alpineu. Veselim se što ću ponovno raditi u Enstoneu, gdje sam i započeo svoju karijeru u Formuli 1. Ova je momčad uvijek imala puno fantastičnih ljudi i evidentno ima puno potencijala kojeg treba otključati.”

“Imamo težak zadatak pred nama, popraviti naše nastupe na stazama, no takvi me izazovi motiviraju. Itekako sam spreman prionuti poslu i veselim se radu s tehničkim timovima u Enstone-Viryju, s ciljem vraćanja redovitih uspjeha ovoj odličnoj momčadi.”

Francuska momčad uistinu je u nezavidnoj situaciji i još uvijek nema niti bod u ovoj sezoni Svjetskog prvenstva. Šefu momčadi ne preostaje ništa drugo nego nadati se da će Sanchezov dolazak donijeti određena poboljšanja.

“Ovo je ključno imenovanje kojim osiguravamo optimizaciju svega što radimo kao momčad i fokusiranost na prava područja performansi. Jasno je da performanse bolida i razvojni put nisu bili u skladu s našim ambicijama. Davidu želimo dobrodošlicu i zajedno ćemo marljivo raditi kako bismo postigli konačni uspjeh”, izjavio je Bruno Famin.

Objava Nakon neuspješne avanture s McLarenom, Sanchez preselio u redove Alpinea pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak