Nova sezona, isti McLaren. Kratko i jasno, momčad iz Wokinga jednostavno ne ispunjava očekivanja mnogih te smo svjedoci katastrofalnog ulaska u sezonu, no momčad vjeruje u nadolazeće pakete nadogradnji za koje će se morati još malo pričekati.

I dok mnogi donose ogromne nadogradnje u Imolu, McLaren pak donosi sitne za koje šef momčadi, Andrea Stella, kaže kako su male u odnosu na one koje tek trebaju stići.

“Bit će malih pomaka u Imoli, ali samo manjih u usporedbi s korakom koji trebamo poduzeti kako bismo konstantno osvajali bodove, što je naš cilj”, izjavio je Stella.

Što se tiče nekih većih nadogradnji, iz tima poručuju kako će one stići između utrka za VN Kanade te VN Velike Britanije. Prije toga još su na rasporedu utrke u Imoli, Monte Carlu i Barceloni, a između spomenutih utrka u Montrealu i Silverstoneu, vozit će se i VN Austrije, ali iz momčadi poručuju kako McLaren neće donositi unapređenja na Red Bull Ring zbog manjka vremena za testiranje jer je to sprint vikend.

“Sljedeći veći paket nadogradnji će stići prije ljetne stanke, planiramo rastegnuti ažuriranja između utrka za VN Kanade i VN Velike Britanije. Definitivno ćemo izbjeći donošenje nadogradnji u Austriju jer je to sprint vikend te s obzirom na količinu nadogradnji koje donosimo, sigurno ih nećemo donijeti na događaj sličan onome u Bakuu. Tada smo donijeli novu podnicu, ali u sljedećim utrkama planiramo uvesti veće stvari, a nova podnica će biti predstavljena u Britaniji”, zaključio je šef momčadi McLarena.

Siguran sam kako se nitko iz momčadi popularne “Papaye” nije nadao ovakvom početku sezone, no pozitivna stvar su te nadogradnje koje će uskoro stići, ali prije njih vozači će se morati izboriti s onime što imaju kroz tri uzastopna trkaća vikenda koji su pred nama.

Objava Navijači McLarena morat će još pričekati na nadogradnje pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Marko Rajić