Početak prvenstva nije prošao prema željama vodstva momčadi Alpine. Zato je CEO Laurent Rossi “podigao glas” u jednom od intervjua, no čini se da nije previše uznemirio šefa momčadi Otmara Szafnauera.

Alpineov izvršni direktor Laurent Rossi bio je izuzetno kritičan prema svojoj momčadi u intervjuu koji je dao za Canal+ tijekom trkaćeg vikenda u Miamiju. Na takve oštre kritike potaknuo ga je traljav ulazak u sezonu i otišao je toliko daleko da je najavio posljedice ako se momčad ne poboljša.

Doista, start sezone francuske momčadi bio je ispod željene razine. Nakon što je Alpine prošle sezone završio četvrti u prvenstvu, u prva četiri vikenda nove sezone Esteban Ocon i Pierre Gasly skupili su samo osam bodova. Možda su u Miamiju uspjeli malo primiriti situaciju osvajanjem osmog i devetog mjesta, odnosno novih šest bodova, ali i dalje su daleko od svojih postavljenih ciljeva. U poretku konstruktora Alpine je šesti, poravnat po bodovima s McLarenom, a već sad golema 64 boda iza Ferrarija.

Na meti Rossijevih kritika našao se i Otmar Szafnauer jer, smatra CEO Alpinea, on je kao šef momčadi odgovoran za nastupe na utrkama i ostvarene rezultate. Evo kako je Otmar reagirao:

“Bili smo ispod razine u Bakuu, vozači su se sudarili u Australiji, a Esteban je nanizao one kazne na prvoj utrci kad se našao izvan svoje pozicije. Dakle, nije sve išlo glatko na startu sezone i valjda je zato [Rossi] dao te komentare. Čitajući nešto takvo u medijima ne stvara dodatni pritisak na nas. Svi ovdje žele biti uspješni. Sve su to vrlo iskusni tehničari, inženjeri, na najvišoj razini. Mi pritisak stvaramo i sami sebi, samo moramo popraviti stvari”, rekao je Szafnauer.

Trn u oku francuskoj momčadi je Aston Martin, koji je napravio ogroman skok u odnosu na prošlu sezonu i sad se čvrsto drži na drugom mjestu ukupnog poretka konstruktora. Za Red Bull, Mercedes i Ferrari se očekivalo da će biti u borbi pri vrhu, no društvo iz Silverstonea ovogodišnjim je bolidom “preskočilo” sve konkurente osim nedodirljivog Red Bulla.

Szafnauer o ciljevima za nastavak sezone kaže: “Gledao sam bodove i to je jedna stvar, gdje ćete završiti u prvenstvu, ali gledao sam i usporedbu brzine u utrkama i gdje se tu nalazimo. Ako ih uspijemo nadmašiti u razvoju ove godine, što pokušavamo napraviti, mi nećemo biti tako daleko od Mercedesa ili čak Astona.”

“Razlika u bodovima sada je velika. Nismo kapitalizirali što smo mogli u ranoj fazi s onim sudarima, a Baku je bio daleko od idealnog. U nekim smo utrkama osvojili pristojne bodove, ali trebamo osvajati više da bismo pokušali uhvatiti priključak.”

Nova prilika za Alpine bit će utrka u Imoli ovog vikenda, od 19. do 21. svibnja.

Objava Szafnauer: Rossijevi komentari ne stvaraju nam dodatni pritisak pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak