Svjedočimo nevjerojatnom zaokretu forme McLarena i Landa Norrisa. Nakon što je u prvih devet utrka sezone osvojio tek 12 bodova, Britanac je nanizao četvrto i dva druga mjesta te sada na kontu ima 60 bodova.

Nakon kvalifikacija u kojima je osvojio treću poziciju, Norris je bio djelomično razočaran jer je smatrao da je imao brzinu za pole position. Na startu utrke za VN Mađarske stvari za njega nisu prošle idealno i ostao je zatvoren na vanjskoj strani staze u prvom zavoju, tako da se našao na četvrtoj poziciji iza momčadskog kolege Piastrija i Hamiltona u Mercedesu.

Sunarodnjaka je uspio proći na stazi, a za prolazak ispred Piastrija mu je zapravo pomogla momčad, tako što je Norris prvi išao u boks i zahvaljujući undercutu se našao ispred Australca. Veći dio utrke Lando je bio miran na drugom mjestu, no pred kraj ga je počeo stizati Perez u Red Bullu. Ipak, Norrisova prednost bila je dovoljna za drugi uzastopni trofej za drugo mjesto.

“Teška utrka. Nije bilo lako, posebno kad me Checo sustizao na kraju. Ipak nije imao dovoljno brzine za uhvatiti me, tako da sam sretan. Morao sam se boriti malo na početku, malo su me zatvorili u prvom zavoju, ali još jedno postolje za McLaren je tu i to je izvanredno.”

“Vrlo smo sretni napretkom koji smo ostvarili. Gdje smo bili prije četiri, pet utrka? Mučili smo se s prolaskom iz Q1, a sad se borimo za pole position i mjesta na postolju. Prihvaćamo ovo za sada, a naše će vrijeme doći kasnije tijekom godine”, poručio je McLarenov vozač.

U zadnja tri nastupa Norris je osvojio čak 48 bodova u Svjetskom prvenstvu. Prije Austrije imao ih je samo 12. Također, Piastri je bio četvrti u Engleskoj i peti u Mađarskoj, tako da situacija za McLaren sada izgleda puno bolje nego prije nekoliko tjedana. Norris ističe da je bilo žestokih kritika.

“Mislim da smo znali na početku da ćemo se mučiti. Izgledali smo prilično slabo. Dosta su napadali nas iz McLarena, govorili su da nismo radili dovoljno dobar posao, ali sretan sam da smo konačno nekim ljudima dokazali da su u krivu”, rekao je Lando.

McLaren je donedavno gledao u leđa Alpineu u poretku konstruktora, ali francuska momčad imala je očajna dva vikenda, tako da je McLaren sada peti na 87, a Alpine šesti na 47 bodova.

Inače, Norris je nakon utrke imao incident kad je na pobjedničkom postolju prilikom proslave razbio pobjednički pehar Maxa Verstappena. Kompanija koja ručno izrađuje porculanske trofeje napravit će Nizozemcu novi, ali će morati malo pričekati na njega…

Objava Norris: Govorili su da nismo dovoljno dobri, bili su u krivu pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak