Slatke muke

kupnja automobila i uživanje u vožnji
Andrija Lovrec

Kupnja automobila!

Postoji li ljepši trenutak u životu svakog ljubitelja automobila?

Budući da se svi razumijemo ili barem znamo koji nam se automobil najviše sviđa, trenutak kupnje bi zaista trebao biti najljepši.

Međutim. Uvijek je tu neki “međutim”, “ali”, “no”…….

Automobil snova teško da si mogu priuštiti. Automobil razuma – e to je odabir! Sagledavši sve činjenice, objektivne i one manje objektivne lako je doći do automobila razuma. Da li je to baš tako jednostavno? Naravno da ne.

Budući da nisam baš pažljiv prema vlastitim automobilima što se tiče održavanja i sahranio sam ih već nekoliko, u ogromnoj sam potrebi za novim automobilom. Dobro, ne mora biti novi iz dućana, prvi vlasnik i to. Može i rabljeni. Bilo što, samo da ga ne sahranim prebrzo.

Naravno, moja najdraža obitelj ovdje ima najvažniju riječ. Prvu i zadnju.

Ok, dajem se u potragu, a vas, drage čitateljice i gledateljice (naravno i muški dio publike) ću obavještavati o cjelokupnom zahtjevnom procesu. Nadam se da ću ostvariti djelić snova i kupiti auto po želji. Ili potrebi? Vidjet ćemo.

Prvi korak – razmišljanje. To ne traje dugo. Svi mi imamo svoj najdraži auto. Auto koji bi bez razmišljanja odmah kupili i vozili cijeli život. Na žalost prvi korak se zove razmišljanje jer najdraži auto je ipak nedostupan. Za sada.

Još uvijek razmišljam, surfam po webu, prisjećam se svih automobila koje sam vozio (a bilo ih je puno), pokušavam odlučiti. Nije lako. Svaki novi automobil je dobar. U stvari svaki automobil koji sam zahvaljujući poslu snova imao prilike voziti je imao svoje vrline. Mane je teško naći novom autu osim da je preskup, previše (skupe) opreme, neodgovarajuća klasa vozila (jednovolumen? SUV?….), gubitak vrijednosti (najdraža fraza svakog poštenog stanovnika Lijepe Naše koji se, naravno razumije u sve pa tako i u automobile), sve u svemu ponuda je bogata i raznolika.

Razmišljanjem nisam došao do konkretnog zaključka koji bi to auto trebao kupiti. Naravno.

Prelazim na drugi korak.

Uskoro.

Još ću malo razmišljati. Sanjati…..

Auto snova. Ja znam koji je moj, a vi?