Alpine je objavio kako će Davide Brivio na kraju 2023. napustiti francusku ekipu nakon što je proveo tri godine na nekoliko različitih pozicija.

Brivio se pridružio Alpineu na početku 2021. kao trkaći direktor nakon što je odveo Suzuki do prvog naslova svjetskog prvaka u Moto GP-u. Talijan je 2022. preuzeo novu ulogu u Alpineu, postao je direktor Alpineovih motosport projekata, a vladao je i upravljanjem mladih vozača.

Iako je Brivio imao ugovor s Alpineom i za iduću sezonu, on i francuski konstruktor zajedno su dogovorili prekid suradnje. Tako se pridružio sada već velikoj listi visokih dužnosnika Alpinea koji su napustili momčad. Tu su bili Marcin Budkowski, Laurent Rossi, Otmar Szafnauer, Alan Permane, Pat Fry i Alain Prost…

“Ponosan sam što sam s Alpineom bio uključen u Formuli 1. Hvala što su mi omogućili ovo iskustvo, to je bila moja želja, a i šansa da nekim mladim vozačima u Alpineovoj akademiji prenesem svoje znanje. Svima im želim sve najbolje u budućnosti, svima im želim sve najbolje u budućnosti,” rekao je.

Podsjetimo, Philippe Krief zamijenit će Laurenta Rossija, a još nije poznato gdje će Brivio nastaviti karijeru. Motorsport prenosi kako to neće biti u Hondi u Moto GP-u, unatoč glasinama.

Objava Novi odlazak iz Alpinea: Davide Brivio napušta ekipu pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić