Nakon što je završio sponzorski ugovor s Alfa Romeom, momčad iz Hinwila dobila je novo ime koje će koristiti u iduće dvije sezone, dok ne postane službeni tim Audija.

Ime Sauber i službeno se vraća u Formulu 1, uz dodatke naziva glavnih sponzora momčadi iz Hinwila. Predstavnik momčadi Alessandro Alunni Bravi nedavno je najavljivao iznenađenje u vezi imena momčadi, ali zapravo i nismo ostali previše iznenađeni. Novo ime je Stake F1 Team Kick Sauber.

Tvrtka Stake započela je suradnju sa Sauberom 2023. godine i to se partnerstvo nastavlja, tako da će Stake imati status naslovnog sponzora. Također, tu je streaming platforma Kick koja polaže prava na ime šasije, tako da će novi bolid biti KICK Sauber C44.

“Sauber je uvijek težio inovacijama, razbijanju kalupa i prkošenju konvencijama. Partnerstvo s tvrtkom Kick.com najnoviji je i najhrabriji porikaz filozofije koja nas pokreće. Kick.com redefinira način na koji se radi live streaming i oni će primijeniti isti disruptivni pristup u svijetu Formule 1. S njima, naš je cilj napraviti idući korak u pronalaženju novih i inovativnih načina za približavanje našim navijačima”, kaže Alunni Bravi.

Sauber je nedavno završenu sezonu okončao na devetom mjestu u poretku konstruktora, a u novu će sezonu krenuti s istim vozačkim parom kojeg čine Valtteri Bottas i Guanyu Zhou.

Objava Novo ime švicarske F1 momčadi: Stake F1 Team Kick Sauber pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak