Alpineov vozač Esteban Ocon ističe da je doživio “pad iz pakla” nakon što je u posljednjim sekundama kvalifikacija pao s prvog na četvrto mjesto.

Paddock je ostao zapanjen kada je Francuz postavio svoje najbolje vrijeme 1:11:553 nekoliko minuta prije kraja Q3 dijela kvalifikacija te je u tim momentima držao provizorni pole. U posljednjoj fazi kvalifikacija Esteban Ocon je na stazu izašao nešto ranije te postavio svoje najbolje vrijeme, a kako ističe izlazak ranije bila je lekcija iz Miamija gdje smo svjedočili prekidu kvalifikacija nakon sudara Charlesa Leclerca.

“Ovo je lekcija iz Miamija. Prošloga GP vikenda na stazu smo izašli kasnije i naš pokušaj zaustavljen je crvenom zastavom. Ovoga puta nismo riskirali i na stazu smo izašli ranije kako bi se izbjegao sličan scenarij. Plan ovoga vikenda bio je izaći ranije i koristiti dva seta guma i upravo to smo napravili. Nažalost, ovoga puta nije bilo crvenih zastava i plan nije u potpunosti uspio.”

“Naravno postoji mala doza frustracije budući da smo samo 188 milisekundi daleko od pole pozicije. Da sam u nekom zavoju imao bolji izlazak, da sam imao nešto niže temperature prednjih guma u zadnjih par zavoja, nikad ne znate. No, mislim da je krug bio prilično blizu maksimuma. Još sam bio na poleu kad sam ušao u boks, ali onda se dogodio taj pad iz pakla, što nije odličan osjećaj. Možemo biti zadovoljni što smo dvije desetinke iza Red Bulla.

Esteban Ocon

Iako je kvalifikacije završio na četvrtom mjestu Ocon će danas startati s treće pozicije nakon kazne za Ferrarijevog Charlesa Leclerca. Ispred Ocona bit će samo Verstappen i Alonso

“Fernando starta drugi i prilično sam siguran da će potpuno riskirati da bi vodio nakon prvog zavoja. Možemo se nadati da će stvoriti nered koji će nama otvoriti put”, kaže Ocon.

Monaco je uvijek nepredvidiv a prognoza za danas najavljuje mogućnost kiše koja će zasigurno dodati na uzbuđenju. Mogu li Alpine i Ocon do svoje prve pobjede nakon Mađarske 2021. ili barem do prvog postolja u sezoni, ostaje vidjeti.

Objava Ocon doživio “pad iz pakla” nakon provizornog polea u Monacu pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Anes Šestan