Jednodnevni test u Abu Dhabiju dodatna je sesija kako bi Pirelli skupio još dodatnih podataka o gumama, a istovremeno se pruža prilika vozačima početnicima da skupe vrijedne kilometre. Sve momčadi vozile su s dva automobila, po jedan za svaki zadatak.

Russell je prouzročio najznačajniji incident sudarivši se u zavoju 6 četiri sata nakon sesije, a kao razlog se sumnja na tehnički kvar bolida.

Inchident, koji je prouzročio značajnu štetu na prednjoj desnoj strani W14 bolida, prisilio je Russella da napusti sesiju nakon što je odvozio 58 krugova.

Bilo je još i prekida između zavoja 13 i 14 zbog curenja vode, a crvenu zastavu po treći put uzrokovao je junior Red Bulla Ayumu Iwasa, koji se zaustavio u AlphaTauriju s 40 minuta do kraja sesije.

Test je i s početkom kasnio 25 minuta zbog čekanja medicinskog helikoptera.

Carlos Sainz je bio na vrhu jutarnjeg dijela testa ispred Red Bullova Sergia Pereza i McLarenova Oscara Piastrija s 1:24.799 na mekim gumama. To vrijeme ga je držalo na vrhu do zalaska sunca dok je predao SF-23 Charlesu Leclercu.

Ocon je popravio Sainzovo vrijeme na 1:24.393s nakon 110 krugova, a slijedio ga je McLarenov rezervni vozač Pato O’Ward na drugom mjestu sa 103 odvezena kruga.

Mercedesov junior i drugoplasirani u F2, Frederik Vesti, kompletirao je prva tri mjesta s 1:24.679 nakon 106 krugova.

Perez je još dodatno degradirao Sainza na peto mjesto u hladnijim večernjim uvjetima, a slijedio ga je Fernando Alonso iz Aston Martina, koji je odradio samo 37 krugova.

Novaci Jack Doohan (Alpine) i Robert Shwartzman (Ferrari) bili su sedmi i osmi, dok su Williamsov Logan Sargeant i Leclerc zaokružili prvih 10.

Novookrunjeni F2 prvak Theo Pourchaire bio je na 11. mjestu u Alfa Romeu. Red Bullov Jake Dennis odvezao je 124 kruga u RB19, dok je dan testiranja također omogućio i Argentincu Francu Colapintu njegov F1 debi u Williamsu.

Pietro Fittipaldi bio je najproduktivniji vozač dana sa 130 odvoženih krugova za Haas, zamijenivši redovne vozače Kevina Magnussena i Nicu Hülkenberga, dok je Oliver Bearman dobio još jedan dan vožnje nakon što je impresionirao na slobodnim treninzima.

Rezultati testa:

Objava Ocon najbrži na post-testu; sudar Russella pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic