Odličan rezultat ostvario je na Velikoj nagradi Las Vegasa Esteban Ocon. Iako je na startu utrke držao tek 16. poziciju, ciljem je prošao četvrti. Kako sam kaže, bila je to jedna luda utrka.

Za vozače momčadi Alpine bio je to vikend pun uspona i padova. U neposrednoj blizini obližnjih kockarnica Las Vegasa, čini se kako se sreća odlučila malo poigrati s Francuzima. Dok je jednoga išla karta, drugoga nije i obratno.

Pierre Gasly imao je odlične kvalifikacije na VN Las Vegasa i osvojio je četvrtu startnu poziciju. Međutim, nije ga išlo na dan utrke. Padao je u poretku i na kraju završio na 11. mjestu bez osvojenog boda. S druge strane, Esteban Ocon imao je grozne kvalifikacije u kojima je nastup završio već u Q1, ali zato mu se u utrci sve posložilo na najbolji mogući način pa se sa 16. probio na četvrto mjesto.

Ove sezone imao je samo jedan bolji rezultat od ovoga, na ulicama Monte Carla osvojio je treću poziciju. Očito ima nešto u tim glamuroznim lokacijama što odgovara Oconu.

“Izvanredan osjećaj! Definitivno je to bila luda utrka. Uspjeli smo se držati podalje od graininga, od degradacije guma koju su svi imali i uspio sam se probiti sa 16. na četvrto mjesto. Osjećaj je stvarno izvrstan”, govorio je nakon utrke Esteban pa dodao:

“Jednostavno nisam prestao vjerovati. Znali smo da će ovaj vikend biti vrlo dobar za nas u pogledu onoga što možemo ostvariti, dovođenja bolida tamo gdje mi želimo. Bili smo super moćni u menadžmentu guma ovog vikenda.”

“Ova staza je vrlo dobra za pretjecanje, znali smo da ćemo moći koristiti našu brzinu na pravcu za prolaske i to je ono što smo napravili. Jako sam ponosan na momčad. Ono što smo napravili ovog vikenda je izvanredno, u kvalifikacijama i u utrci, tako da možemo biti ponosni na sebe.”

Zanimljivo, Ocon je u Las Vegasu osvojio više bodova nego na zadnjih osam utrka zajedno. U tih osam utrka jedino se sedmo mjesto na VN Katara može smatrati dobrim ostvarenjem. Bilo je tu još jedno deveto i nekoliko desetih mjesta, ali ništa što bi oduševilo Ocona i njegovu momčad.

“Prošlo je pet do šest utrka, od Singapura zapravo, da se planeti nisu poravnali za nas. Danas se napokon okrenulo i uspjeli smo doći do izvrsnog rezultata. Nadam se da ćemo nastaviti tako do kraja sezone, da ćemo i u Abu Dhabiju završiti visoko. Ako u tome uspijemo, bio bi to dobar kraj sezone”, rekao je Ocon.

A gdje su stvari pošle krivo za Pierrea Gaslyja? On se našao na trećem mjestu u 29. krugu kad je utrka nastavljena nakon perioda sigurnosnog automobila, no nakon toga išao je samo prema dolje u poretku.

“Imali smo odličan start, vozio sam na četvrtom mjestu, čak i na trećem u nekom trenutku. Kad smo prešli na tvrđe gume postalo je prilično kaotično za nas. Dosta rano je došlo do graininga i jednostavno nisam imao brzinu u tom drugom dijelu utrke. Pokušao sam se braniti koliko sam mogao, no bilo je prilično frustrirajuće moram reći, nakon onako dobrih kvalifikacija.”

“S druge strane, mislim da kao momčad možemo ponijeti puno toga pozitivnoga s ovog vikenda. Jučer smo imali jedan bolid na četvrtom mjestu, danas drugi bolid na četvrtom mjestu u utrci i na tome trebamo graditi. Uvijek analiziramo i tražimo što smo mogli napraviti malo bolje. Ovdje smo imali ograničenu količinu podataka. Analizirat ćemo, ali ne mislim da je to bio glavni problem, već gume. Trebamo dokučiti što se dogodilo”, rekao je razočarani Gasly.

Zadnju utrku sezone Alpine dočekuje na šestom mjestu u poretku timova i ne može se više pomaknuti ni gore ni dolje. U Abu Dhabiju bi moglo biti zanimljivo između vozača francuske momčadi. Naime, Ocon je ovim dobrim rezultatom došao na samo četiri boda iza Gaslyja u poretku vozača. Znamo da su oni vrlo kompetitivno nastrojeni jedan prema drugome i sigurno će obojici biti veliki motiv završiti sezonu ispred timskog kolege.

Objava Ocon: Konačno su nam se poravnali planeti pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak