Iščekivanju je došao kraj – 13. RSSD lista prijava je objavljena!

Lista prijava za ovogodišnje izdanje Rally Showa Santa Domenica nadasve je brojna, kvalitetna i konkurentna. Ukupno je na listi 117 posada iz 9 zemalja koje će uskoro juriti RSSD makadamom. Čak 20 automobila, onih najjačih, a time i najatraktivnijih naći će se na startu u nedjelju. Organizatori su posebno ponosni na prijave čak 36 suvozačica koje će se natjecati u kategoriji RAJSKA CO DRIVER LADIES Trophy. Uz veliki broj suvozačica prijavljene su i dvije vozačice koje će se okušati na makadamskoj ljepotici u Savršćaku. Čak 11 juniora borit će se za postolje u kategoriji Tokić JUNIOR Trophy. Jednom rječju, impresivno.

Startni broj 1 nositi će dvostruki RSSD pobjednik Simon Wagner. Iza njega je uistinu intenzivna sezona, treći put zaredom osvojen naslov prvaka Austrije, mnoštvo opakih nastupa na rallyima Europskog rally prvenstva, te fenomenalan nastup u WRC2 kategoriji na Central Europe Rallyu koji se nedavno vozio za Svjetsko rally prvenstvo WRC.

Prekaljeni automobilistički as Niko Pulić, zaželio se uzbudljive i adrenaliske vožnje, pa će se po treći put okušati na makamskoj ljepotici u Škodi Fabii R5 Evo. Siniša Crnojević i Martina Maretić, prvaci Hrvatske 2008. odlučili su vratiti se, bar na tren, na trkaće staze. Nastupit će u atraktivnom Hyundaiju i20 R5.

Loris Rosati, virtuoz na tri kotača i njegov Ape Proto dočekali su dugo željeni trenutak, jurit će u konkurenciji. Natjecat će se u klasi RSSD6. Velika novost, po prvi put na RSSD nastupit će Can-Am i Garilla Rally-Raid automobili koji pripadaju klasi RSSD6. To su moćna terenska vozila sa snažnim motorom i visokim ovjesom, namijenjena za off-road avanture. Otvaranje mogućnosti za nastup s ovim vozilima pobudilo je veliki interes. Čak 15 vozača prijavljeno je upravo u ovoj, novoj klasi.

13. RSSD službeno počinje u subotu, 25. studenoga na šodericama Savršćaka uz službeni trening – Shakedown od 13:00 do 16:30. U 19:00 na Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji slijedi odabir startnih pozicija temeljeno na vremenima ostvarenim na treningu, a u 19:30 ceremonijalno otvorenje natjecanja.

U nedjelju 26. studenog već u ranim jutarnjim satima kreće vrhunska oktanska akcija na startu BI Savršćak Arena gdje će se suočiti najbolji od najboljih u izazovnim RSSD uvjetima. (Brzinski ispiti – Savršćak Arena 1 (7:30), 2 (10:00), 3 (12:30) i 4 (14:00). Podjela nagrada bit će u 17:00  (Ugostiteljski objekt – servisno parkiralište šoderice Savršćak). Lista prijava je tu, makadam je spreman, a 13. Rally Show Santa Domenika vas čeka!

Objava Impresivna lista prijava za 13. RSSD 2023. pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: GP1_hr