Prije današnje sprint utrke odvožen je drugi slobodni trening za VN Sao Paula. Nakon suhog prvog slobodnog treninga i relativno kišnih kvalifikacija, današnji slobodni trening imao je opet suhe uvjete i optimalnih 25°C.

U Williamsu je Logan Sargeant na mjestu Alexa Albona skupljao prijeko potrebne bodove za superlicencu i puni nastup za momčad iz Wokinga sljedeće sezone. Morao je odraditi barem 100 kilometara (24 kruga) kako bi dobio bodove, ali čeka ga još ključan vikend u Abu Dhabiju u kojem također mora skupiti važne bodove.

Sebastian Vettel prvi je izašao na stazu, a pratio ga je odmah i momčadski kolega. Valtteri Bottas je prvi postavio mjereni krug treninga, instalacijskih 1:16.463, a ubrzo to Ferrarijev dvojac skida za preko pola sekunde, Sainz na medium komponenti, a Leclerc na mekoj. Perez i Hamilton nakon 9 minuta treninga na hard komponenti to skidaju ispod 1:16, a osmorica vozača tada još uvijek nisu izašla na stazu.

Na pragu 10. minute treninga, Williams u travi na izlasku iz pretposljednjeg zavoja nije bio onaj neiskusnog Logana, već Nicholasa Latifija, ali uspio se vratiti na stazu. Jučer najbolji u kvalifikacijama, Haasov Kevin Magnussen, nastavio je sa solidnim tempom i imao 4. vrijeme treninga na medium komponenti nakon 15 minuta, a tada je počela i malo veća gužva na stazi, tj. svi su izašli na stazu. Zadnji su izašli vozači AlphaTaurija.

Vozilo se uglavnom s više goriva i testiranjem izdržljivosti guma, a možda bi se nekome mogla isplatiti kocka s mekom komponentom guma u nadolazećoj sprint utrci. Pomaka u poretku najbržih vremena nije bilo sve do 32 minute do kraja treninga kada Alpineov Esteban Ocon radi najbrže vrijeme treninga od 1:14.604 na softu. Max Verstappen na polovici treninga još uvijek nije napravio pristojan krug, imao je dvije sekunde sporije vrijeme kruga na hard komponenti guma.

S 20 minuta do kraja treninga, Logan Sargeant napravio je potrebnih 100 km (24 kruga) kako bi si dodao bodove na superlicencu, a ni vrijeme kruga mu nije bilo tako loše za početnika (tada 16. u poretku). Napokon je proradio i drugi Haas, onaj Micka Schumachera, te je s 18 minuta do kraja treninga bio brži od momčadskog kolege, na 7. mjestu.

S 15 minuta do kraja treninga Ferrariji su bili tek 11. i 13. po vremenu kruga, a najljepše je “proradio” Alpine s prvim i četvrtim mjestom na ljestvici vremena. Temperatura staze je rasla, a oblaci u daljini izgledali su spremni za dolazak točno u vrijeme nadolazeće sprint utrke.

Prema kraju treninga se uglavnom vozilo na najmekšoj komponenti guma, a najveći radnik bio je Sebastian Vettel s najviše odvoženih krugova. Pošto se uglavnom radilo na simulaciji utrka, većih pomaka u poretku vremena do kraja treninga više nije bilo, a vozači su s istekom trajanja treninga testirali start utrke na izlasku iz bokseva.

Sprint utrka počinje u 20:30 po našem vremenu.

Rezultati treninga:

Objava Ocon najbrži uoči sprint utrke u Brazilu pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic