Francuska F1 momčad objavila je kako neće biti nastavka suradnje s Estebanom Oconom, nakon što 27-godišnjem vozaču istekne aktualni ugovor na kraju Svjetskog prvenstva 2024.

Esteban Ocon stigao je u Alpine 2020. godine i trenutačno odrađuje svoju petu sezonu u redovima ekipe iz Enstonea. No, bit će mu to i posljednja sezona u toj ekipi, službeno je potvrđeno. Na kraju aktualne sezone francuskom vozaču ističe postojeći ugovor, a iz Alpinea su potvrdili kako nastavka suradnje neće biti.

Ova objava dolazi tjedan dana nakon kontroverznog Oconovog poteza na Velikoj nagradi Monaka, kad je u prvom krugu utrke nepotrebno ušao u riskantni duel s momčadskim kolegom Pierreom Gaslyjem, ne poštujući upute vodstva momčadi.

“BWT Alpine F1 Team i Esteban Ocon dogovorili su zajednički raskid suradnje na kraju FIA Svjetskog prvenstva Formule 1 2024., po završetku vozačevog ugovora s ekipom. Time završava petogodišnja suradnja između ekipe i Estebana, tijekom koje su Alpine i Esteban upisali svoju prvu Grand Prix pobjedu na Velikoj nagradi Mađarske 2021. To je bio povijesni trenutak za brand, momčad i samog Estebana”, stoji u Alpineovoj objavi.

Osim spomenute pobjede, od značajnijih rezultata može se još izdvojiti drugo mjesto na VN Sakhira 2020., što je bilo Oconovo prvo penjanje na pobjedničko postolje, te treće mjesto na prošlogodišnjoj VN Monaka. Najbolji plasman u prvenstvu bilo mu je osmo mjesto u poretku vozača 2022., a momčad je te godine osvojila četvrtu poziciju u poretku konstruktora.

Objava Ocon napušta Alpine po isteku ugovora na kraju ove sezone pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak