Red Bull je u uoči Velike nagrade Kanade objavio vijest. Aktualni konstruktorski prvak produžio je ugovor Meksikancu Sergiju Perezu, kojem je aktualni ugovor vrijedio do kraja ove godine. Perezova budućnost u Red Bullu bila je predmet mnogih nagađanja i glasina, ali Red Bull je tome stao na kraj.

Novi ugovor Pereza će vezati za Red Bull do kraja 2026. godine, a to znači kako će se slobodni vozači, ponajviše Carlos Sainz, morati okrenuti drugim ekipama. Podsjetimo, Perez se Red Bullu pridružio 2021. godine i u prvoj je sezoni pomogao Maxu Verstappenu u osvajanju prve titule svjetskog prvaka.

Prethodne je dvije godine pomogao Red Bullu u osvajanju pete i šeste konstruktorske titule, a lani je imao i svoju najbolju individualnu sezonu s dvije pobjede. Sezonu je završio kao viceprvak svijeta, a u Red Bullu je ostvario pet pobjeda.

“Jako sam sretan što posvećujem moju budućnost ovoj velikoj ekipi. Ne postoji veći izazov od Red Bulla, na i izvan staze. Oduševljen sam što nastavljamo naše putovanje i što ću i dalje pridonijeti ovoj ekipi. Ispred nas je izazovna sezona, ali imam potpunu vjeru u cijelu ekipu. Budućnost je svijetla, i drago mi je što ću biti dio nje.”

Objava Sergio Perez ostaje u Red Bullu! Potpisao je novi ugovor pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić