Završen je prvi dan predsezonskih testiranja na stazi Sakhir u Bahreinu. Iako je dan za većinu timova prošao prilično dobro, čini se da najviše razloga za zadovoljstvo imaju aktualni prvaci. Max Verstappen u bolidu RB19 odvozio je najviše krugova tijekom dana i usput postavio najbolje vrijeme.

Max Verstappen jedini je od vozača proveo cijeli dan u svom bolidu. Red Bull je prvi dan predsezonskih testiranja u potpunosti povjerio svom prvaku, dok je Sergio Perez jedini od 20 prisutnih vozača današnji program u cjelosti morao pratiti iz garaže. Dan je za Nizozemca bio uspješan i protekao je bez ikakvih tehničkih problema. RB19 je odradio više krugova od ostalih devet bolida, a usput je Verstappen postavio i najbolje vrijeme dana. Najbrži je bio već u jutarnjem dijelu testiranja, a onda u večernjim satima još malo popravio svoj rezultat i zaustavio štopericu na 1:32,837.

Preostalih 18 vozača dijelilo je vrijeme u bolidu unutar testnih programa svojih timova. Što se tiče najbržih krugova, koji naravno nisu nekakav relevantan pokazatelj u ovoj fazi priprema za sezonu, spomenimo da je drugo vrijeme imao Fernando Alonso u bolidu Aston Martina. Španjolac je vozio poslijepodnevnu sesiju i bio tek 29 tisućinki sekunde sporiji od Verstappena.

Treće i četvrto vrijeme imali su vozači Ferrarija. Njihove najbrže krugove dijelilo je samo 14 tisućinki sekunde, ali bili su preko četiri desetinke sporiji od dvostrukog svjetskog prvaka u Red Bullu. Carlos Sainz Junior vozio je ujutro i odradio desetak krugova više od svog momčadskog kolege Charlesa Leclerca, koji je bolid preuzeo nakon stanke za ručak.

Iza Propetih konjića bili su Britanci – Lando Norris u McLarenu i Lewis Hamilton u Mercedesu. Njihov zaostatak za Verstappenom bio je veći od šest desetinki.

Pogledamo li broj odrađenih krugova, kao što je već rečeno, Red Bull je opet završio dan na vrhu. Verstappen je ukupno tijekom dana odvozio čak 157 rundi. Zadovoljni u tom pogledu mogu biti u Williamsu, budući da su Alexander Albon ujutro i Logan Sargeant poslijepodne ukupno odvozili 149 krugova.

Uskoro opširnije…

Objava Odličan prvi dan testiranja za svjetskog prvaka, najviše kilometara i najbrži krug pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak