Nakon što je na prvoj utrci nove sezone Formule 1 osvojio treću poziciju, Carlos Sainz izrazio je zadovoljstvo novim bolidom Ferrarija. Kaže kako glavna razlika u odnosu na prošlogodišnji bolid leži u činjenici da sada može voziti agresivno i napadački.

Rezultatski gledano, nije Ferrari na Velikoj nagradi Bahreina dobio ono što je priželjkivao. Nadali su se tijekom zime u Maranellu da će na početku sezone ipak biti bliže bolidima Red Bulla i konkurirati za pobjede, no ‘Bikovi’ su na stazi Sakhir ostvarili uvjerljivu dvostruku pobjedu.

Međutim, nekih pozitivnih pomaka ima, barem ako se aktualni bolid SF-24 uspoređuje s prošlogodišnjim. Primjerice, na otvaranju prošle sezone Ferrari je imao dvostruko veći zaostatak za Red Bullom nego što je to bio slučaj prošle subote, a prema riječima Carlosa Sainza još je veća razlika u ponašanju bolida.

“Ovo je na neki način olakšanje jer zadnja utrka na kojoj sam napadao bila je ona u Austriji, a nakon toga smo odradili još 13 ili 14 utrka. Na svim ostalim utrkama prošle sezone morao sam dozirati, gledati u retrovizore, kontrolirati tempo. Bilo je jako malo prilika za napadati i pretjecati druge vozače.”

“Ja volim utrkivanje, volim pretjecanje, volim biti agresivan, voziti napadački. S prošlogodišnjim bolidom to jednostavno nije bilo moguće. Sjećam se kako sam na predstavljanju bolida rekao da želim bolid s kojim ću se moći utrkivati i napadati vozače, a da pritom ne trebam previše mariti za gume. I to je točno ono što smo dobili. Vozio sam napadačku utrku, imao sam stvarno dobar tempo utrke i zbog toga je bio stvarno dobar osjećaj završiti na trećoj poziciji. Jako sam uživao”, rekao je Španjolac.

Što se pak tiče nastavka Red Bullove dominacije, Sainz se nada da na nekim drugim stazama ipak neće biti baš ovako jednostavno za Verstappena i Pereza.

“Prednost Red Bulla u Bahreinu vidjela se vrlo, vrlo jasno. Mislim da je interesantno kako mogu održati mekše gume na životu nešto duže nego svi ostali i kako se kod njih te gume manje pregrijavaju. Možda im zato bolid nije toliko moćan u kvalifikacijama, ali je tako dobar u utrci na stazi kao što je ova u Bahreinu.”

“Trebamo veći uzorak, ali očekujem da će Red Bull uvijek biti bolji u utrkama, kao što je bio i prošle godine. Pogledajte zadnjih osam utrka za Charlesa i mene. Uspjeli smo osvojiti neke pole pozicije, puno puta startati iz prvog reda, ali Max se u utrkama jako odvajao, a Checo nas je uvijek uspijevao prestići.”

“Nadam se da taj trend ove godine neće biti tako naglašen i da smo napravili dobar korak naprijed u tom smislu”, poručio je Sainz.

Sljedeća utrka čeka nas već ove subote u Saudijskoj Arabiji.

Objava Sainz: Olakšanje je što se s ovim bolidom može voziti agresivno i napadački pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak