Sergio Perez izgledao je kao veći izazov Maxu Verstappenu u prve četiri utrke sezone. Meksikanac je u njima osvojio dvije utrke i u kvalifikacijama bio vrlo blizu dvostrukom svjetskom prvaku. Sve mu se otvorilo na VN Miamija, gdje je osvojio novi pole-position, a Verstappen se kvalificirao na deveto mjesto.

Bila je to idealna prilika za Pereza. Mogao je uzeti treću pobjedu u sezoni i prvi put u karijeri povesti u prvenstvu vozača. Umjesto toga – veliki pad. Verstappen je pobijedio utrku s devetog mjesta, na kraju i s prilično uvjerljivom prednošću, a Perez od Floride nije kročio na postolje.

Dapače, u posljednje tri utrke nije se nijednom kvalificirao ni u treću kvalifikacijsku rundu. Problemi su se nastavili i u Kanadi. Imao je lošu Q2 rundu i startao je 12. Red Bull je za Pereza odabrao strategiju od jednog zaustavljanja, ali Meksikanac je ‘zaglavio’ iza Ferrarijevog dvojca i na koncu se morao pomirit sa šestim mjestom.

(Photo by Dan Mullan/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool

Nije imao brzine

Nakon nove pobjede Verstappena, šeste ove sezone, Perez zaostaje 69 bodova u prvenstvu vozača. Razočaran nakon utrke, priznao je kako nije imao brzine za bolji rezultat…

“Mislim da sam mogao ostvariti bolji rezultat, ali jednostavno nisam imao brzine. Mučio sam se, mislim da nam je sigurnosni automobil nas je dosta oštetio, izašao je u krivom trenutku za nas. Sreća ne ovisi samo o trenutku,” rekao je Perez.

Kaže da se najviše mučio prilikom kočenja.

“Najveći problem praktički je bio tijekom kočenja. Mislim da upravljanje volanom nije bilo odlično, tako da je to bio najveći problem pod kočenjem. To je nešto što moramo riješiti i saznati što se događa, a onda se vratiti još jači.”

(Photo by Dan Mullan/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool

U čemu je problem? Ne zna…

Ne razumije u čemu je problem.

“Trenutno ne znam. Nešto smo mijenjali s gumama, nešto s postavkama bolida kako bi bolje shvatili u čemu je problem.

Šef Red Bulla, Christian Horner, otklonio je sumnju da je problem bio mehaničke prirode.

“Siguran sam da nije bilo specifičnog problema. Mislim da se Sergio mučio kao i ostali u podizanju temperatura guma. Naravno, to je nešto u čemu je Max oduvijek bio vrlo snažan zbog načina na koji vozi bolid,” komentirao je Horner.

“Checo je počeo utrku na tvrdim gumama, izgubio je malo gume prije nego što je stao i prešao na medium. Tada je imao slične problemem kao na tvrdim gumama, ali je imao praznu stazu ispred sebe. Tako je i uzeo najbrži krug. Iskreno, nije bio ni daleko od naše simulacije utrke.”

Horner je za kraj rekao kako Perez nije imao brzine za završiti utrku ispred Ferrarija.

Objava Perez: Jednostavno nisam imao brzine, Horner: Siguran sam da nije bilo problema s bolidom pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić