Iz Alpinea poručuju kako vrijednost momčadi nakon ove investicije raste do 900 milijuna eura, a u skupini investitora nalazi se i hollywoodski glumac Ryan Reynolds.

Američka skupina investitora koju čine Otro Capital, RedBird Capital Partners i Maximum Effort Investment otkupila je 24 posto udjela u momčadi Alpine za iznos od 200 milijuna eura. U tu skupinu investitora uključen je i hollywoodski glumac Ryan Reynolds, a skupina je već ranije radila s brojnim sportskim timovima, kao što su NFL momčad Dallas Cowboys, francuski nogometni klub Toulouse FC te engleski nogometni niželigaš Wrexham AFC.

Suosnivač Otro Capitala, Alec Scheiner, pridružit će se upravi momčadi iz Enstonea. RedBird ima treći najveći udio u Fenway Sports Group, grupaciji koja u vlasništvu ima MLB momčad Boston Red Sox te nogometni klub Liverpool FC.

Maximum Effort Investment vode Reynolds i njegov poslovni partner Rob McElhenney, također glumac, a postali su suvlasnici Wrexhama 2020. godine. Klub je od tada značajno napredovao i ove se godine iz petog ranga Vanarama National League plasirao u viši rang natjecanja EFL League Two.

Evo što su o novim investitorima izjavili čelni ljudi momčadi Alpine.

“Formula 1 i Alpine strateška su imovina Renault Grupe. Tijekom proteklih dviju godina, oživjeli smo Alpine, kapitalizirajući preko ikonskog A110 sportskog coupea, pojačali to ulaskom branda u Formulu 1, gdje cilja postati kandidat za osvajanje prvenstva. Ovo partnerstvo ubrzat će razvoj Alpine F1 projekta povećanjem raznolikosti pokretača prihoda i povećanjem vrijednosti branda.”

Luca de Meo, CEO Renault Grupe

“Ova suradnja važan je korak prema poboljšanju naših performansi na svim razinama. Prvo, Otro Capital, RedBird Capital Partners i Maximum Effort Investment su međunarodni igrači s jakim rezultatima u sportskoj industriji, a svojom prepoznatom stručnošću pojačat će naše medijske i marketinške strategije, što je važna podrška našim dugoročnim sportskim ciljevima.”

“Drugo, generirani prihod ponovno će se uložiti u naš tim, kako bismo dodatno ubrzali naš plan uspona, usmjeren na dostizanje najboljih timova u smislu najsuvremenijih objekata i opreme.”

Laurent Rossi, Alpine CEO

Još je važno naglasiti da je ulaganje usmjereno isključivo na F1 momčad, a Renaultov odjel za motore u Viryju nije uključen u ovu transakciju te u potpunosti ostaje vlasništvo Renault Grupe.

Objava Skupina investitora otkupila 24 posto udjela u momčadi Alpine za 200 milijuna eura pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak