Sergio Perez postavio je vremenski okvir kada bi trebao znati svoju budućnost u Formuli 1. Meksikancu na kraju godine ističe ugovor s Red Bullom, za koji vozi od 2021. godine, a o njegovoj budućnosti se već dugo piše i priča.

Perez je prošle godine završio drugi u prvenstvu vozača, ali Verstappen je osvojio više od dvostruko više bodova (575 naspram 285) i Meksikanac je u mnogim utrkama pokazao slabosti. Ove je sezone, međutim, puno konzistentniji u svojim vožnjama, pa je tako u četiri utrke tri puta završio na drugom mjestu.

Helmut Marko komentirao je kako je razlog Perezove dobre forme možda baš činjenica što mu ističe ugovor. Bilo kako bilo, ove se sezone pokazuje u dobrom svijetlu i to će mu svakako pomoći kada će Red Bull analizirati njegove vožnje.

“Prilično sam miran oko ove situacije. Moj je fokus na F1 i štogod je iduće za mene, vrlo sam zadovoljan s onime što sam postigao u sportu.

“Vjerujem kako je (odluka, op. a.) samo pitanje vremena, bit će puno toga na tržištu vozača u narednim tjednima, očekujem kako ću u idućih mjesec dana saznati što ću raditi sljedeće godine,” rekao je Perez.

Nije tajna kako Perez je na najpoželjnijem sjedalu za sljedeću sezonu. Red Bull je osvojio prvenstvo konstruktora zadnje dvije sezone i glavni je favorit za obranu titule ove sezone, stoga bi svaki vozač htio doći u tu ekipu i boriti se za podije i postolja.

Fernando Alonso i Carlos Sainz samo su neki od vozača koji nemaju ugovor za sljedeću sezonu.

Objava Perez: Očekujem kako ću svoju budućnost znati kroz mjesec dana pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić