Nakon Ferrarija, Williamsa i Saubera, četvrta momčad koja je objavila datum prezentacije novog bolida je Aston Martin.

Sauber i Williams rezervirali su 5. veljače, Ferrari 13. veljače, a Aston Martin će svoju novu jurilicu prezentirati dan prije društva iz Maranella. Predstavljanje će se održati u Silverstoneu, gdje se nalazi i baza momčadi.

Bolid Aston Martina za 2024. nosit će naziv AMR24, a od njega će se definitivno puno očekivati, nakon što je njegov predhodnik AMR23 zabilježio jako dobre rezultate. Aston Martin je bio najugodnije iznenađenje prvog dijela sezone 2023. jer je tijekom prošle zime napravljen veliki iskorak. Tako se momčad, koja je godinu ranije završila na sedmom mjestu u poretku konstruktora, odjednom prometnula u kandidata za pobjednička postolja. Na brojnim utrkama Fernando Alonso je bio prvi pratitelj nedostižnog Red Bulla te sezonu završio s osam plasmana na postolje.

Ono što tijekom 2023. nije bilo dobro: U drugom dijelu prvenstva Aston Martin nije uspio zadržati tu razinu nastupa pa je u ukupnom poretku konstruktora završio na petom mjestu. Značajno je to poboljšanje u odnosu na 2022. kad se sezona promatra kao cjelina, no ipak prvenstvo nije završeno onako uspješno kako je krenulo. Stoga, u Silverstoneu će se nadati da je iz tog iskustva nešto naučeno za 2024., a svakako će se očekivati više i od Lancea Strolla, koji je često imao razočaravajuće nastupe i završavao utrke daleko iza svog momčadskog kolege.

Objava Aston Martin predstavlja novi bolid 12. veljače pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak