Enrico Cardile od danas nije tehnički direktor za šasiju u Ferrariju. Nakon skoro 20 godina u ekipi, Cardile će napustiti Maranello samo jedan dan nakon Velike nagrade Velike Britanije, još jedne utrke u kojoj je talijanska ekipa razočarala nakon pobjede na VN Monaka.

Fred Vasseur privremeno će obnašati i Cardileove dužnosti uz one svoje koje već ima kao šef Ferrarija. Tako će Vasseur nadzirati daljnji razvoj razvoja šasije za sljedeću sezonu Formule 1. Talijanski konstruktor pričekat će s imenovanjem dugoročnog nasljednika na toj poziciji.

Cardile je uručio svoje otkazno pismo Ferrariju i već od danas više nije zaposlenik talijanske ekipe. Njegovi budući planovi još nisu poznati, ali određeni mediji povezivali su ga s Aston Martinom.

“nakon skoro dva desetljeća s Ferrarijem, Cardile je uručio svoje otkazno pismo. Svi u Ferrariju zahvaljuju mu na njegovom napornom radu tijekom svih ovih godina,” objavio je Ferrari u priopćenju.

Objava Potres u Ferrariju: Odlazi tehnički direktor za šasiju, Vasseur privremeno riješenje pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić