Charles Leclerc i Carlos Sainz u novoj će sezoni Svjetskog prvenstva Formule 1 voziti bolid Ferrari SF-24, a talijanska je momčad danas razveselila svoje fanove diljem svijeta i prezentirala svoju novu jurilicu.

I prije nego je počelo zanimljivo razdoblje predstavljanja bolida, Ferrari je već uspio izazvati pravi potres u svijetu Formule 1. Naravno, onom najavom spektakularnog dolaska Lewisa Hamiltona iz Mercedesa. Međutim, taj će se ‘transfer’ obaviti tek za 2025. godinu. Hamilton je Ferrarijeva budućnost, ali Propeti konjići prije toga trebaju odraditi još jedno prvenstvo s vozačkom postavom Charles Leclerc – Carlos Sainz.

Jasno, njih dvojica sada na 2024. gledaju iz sasvim drukčije perspektive. Leclerc je potpisao novi višegodišnji ugovor s Ferrarijem i njegov cilj je jasan – osvojiti prvenstvo u crvenom bolidu, dok će Sainz morati tražiti novu sredinu. Ono što im je zajedničko – obojica će u nadolazećoj sezoni nastojati doći do što boljih rezultata s bolidom SF-24, koji je konačno predstavljen javnosti u utorak točno u podne po srednjoeuropskom vremenu ovim video uratkom.

Frederic Vasseur preuzeo je kormilo momčadi iz Maranella prije nešto više od godinu dana i dok se prošle godine još mogao opravdavati nekim poteškoćama koje je naslijedio od svog prethodnika, ovosezonski rezultati bit će pravo mjerilo njegovog rada. Francuz se nije ustručavao povući neke poteze, a koliko su oni bili korisni, pokazat će vrijeme.

Ferrari je prošle godine dosta oscilirao od staze do staze, imao dobrih i manje dobrih trkaćih vikenda, a na kraju je zauzeo treće mjesto u poretku konstruktora. Ove se godine, kao i obično, od Ferrarija očekuje ravnopravnija borba protiv Red Bulla i ostalih konkurenata.

Objava Video: predstavljen Ferrari SF-24, Leclercova i Sainzova jurilica za 2024. pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak