Svijet relija još je uvijek u šoku nakon tragične nesreće u kojoj je život izgubio irski vozač Craig Breen. Tim povodom oglasio se i predsjednik Hyundai Motorsporta, Sean Kim.

Craig Breen stradao je u četvrtak, odrađujući testne vožnje u Hrvatskoj u sklopu priprema za nadolazeći WRC Croatia Rally. Izletio je s ceste u svom Hyundaiju i udario u ogradu, a u nevjerojatno nesretnom razvoju događaja, 33-godišnji Irac pri tom je udarcu izgubio život.

Čitava rally zajednica u velikom je šoku i s nevjericom se oprašta od istinski voljenog Craiga Breena. U brojnim oproštajnim porukama naglašava se njegova strast prema reliju i vožnji općenito, a evo što je povodom Breenove smrti poručio predsjednik Hyundai Motorsporta, Sean Kim:

“Još uvijek nismo osvijestili realnost onoga što se dogodilo, a vjerojatno i nećemo još jako dugo. Svi ovdje u Alzenau osjećamo gubitak našeg timskog kolege i prijatelja Craiga te pružamo podršku našim kolegama tijekom ovog nevjerojatno teškog vremena.”

“Samo ćemo zagrebati površinu ako kažemo da je bio veoma vrijedan i cijenjen član našeg tima. Craig je imao strast prema reliju koja je bila duboko u njemu. Bio je više od vozača, bio je istinski ljubitelj sporta. Craig je nosio srce na rukavu, zbog čega je bio tako voljen među ljudima. Njegov izbor riječi znao je biti kompletno unikatan, a izjave koje je davao na kraju brzinaca uvijek su bile za naslovnice.”

“Craig je bio i fenomenalan vozač. Tako je puno svijetlih točaka, kako unutar našeg tima, tako i u ostatku njegove karijere. Na reliju u Švedskoj pokazao nam je svoje istinske mogućnosti. Vozio je na vrhuncu svojih mogućnosti i podsjetio nas sve kakav je izvanredan talent posjedovao. To je postolje puno značilo nama kao momčadi, ali mogli ste vidjeti koliko je puno značilo njemu.”

“Jasno je da se u cijeloj rally zajednici i šire osjeća ovaj ogromni gubitak. Izljevi tuge i žalosti u ovim danima posveta su čovjeku kakav je Craig bio. Iza sebe ostavlja trag u Hyundai Motorsportu i široj automobilističkoj zajednici kojeg je teško pretočiti u riječi. Počivao u miru, dragi prijatelju.”

Nastup u Švedskoj Breen je završio na drugom mjestu u generalnom poretku. Taj će rezultat, na veliku žalost, ostati upisan kao njegov posljednji WRC nastup u karijeri.

Naslovna fotografija: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Objava Predsjednik Hyundai Motorsporta Sean Kim: Breen je bio više od vozača pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak