Nyck de Vries, Logan Sargeant i Oscar Piastri imali su priliku upisati svoje prve kilometre za upravljačima ovogodišnjih F1 bolida, u sklopu prvog dana predsezonskih testiranja koja se održavaju u Bahrainu.

Prvog dana predsezonskog testiranja svi su debitanti dobili priliku voziti svoje bolide polovicu dnevnog programa. Najbolji rezultat ostvario je Williamsov vozač Sargeant zauzevši desetu poziciju, De Vries u bolidu AlphaTaurija završio je na trinaestoj poziciji, a Mclarenov Piastri zauzeo je tek osamnaestu poziciju od devetnaest vozača koji su vozili prvoga dana.

“Bilo je lijepo konačno dobiti priliku udobno se smjestiti u bolidu. Osjećam da sam kroz dan postepeno napredovao. U početku je bilo izazovno jer je razina prianjanja bila izuzetno niska. Postoje određeni segmenti na kojima ćemo raditi idućih dana i to će biti prilika da napravimo iskorak. Mislim da idemo u pravom smjeru, rekao je Williamsov vozač Logan Sergeant.

Još se osvrnuo na usporedbu s momčadskim kolegom Alexom Albonom: “On mi je bio odlična referentna točka jer sam mogao vidjeti što je on radio u bolidu. Mislim da je ekstremno brz i ima puno iskustva, tako da je odličan timski kolega na kojeg se mogu osloniti.”

Oscar Piastri također je imao pozitivne dojmove nakon jutra provedenog na stazi, nakon čega je bolid Mclarena preuzeo Lando Norris.

“Prošli smo kroz programe koje smo željeli proći, što je odlično. Fokus mi je bio na tome da gradim svoju brzinu i da se naviknem na novu generaciju F1 bolida. Imam još dosta stvari za naučiti i mnogo prostora za napredovanje. Odličan je osjećaj voziti krugove, i sve je bilo jako ugodno. Za ostatak testa želim napredovati i naučiti što je moguće više o bolidu.“

Oscar Piastri, vozač McLarena

Novi vozač AlphaTaurija De Vries vozio je poslijepodnevni dio testa nakon što je bolid preuzeo od Tsunode koji je uspio odvesti 85 krugova.

„Danas je bio naš prvi dan na stazi. Po pitanju planiranih programa i pouzdanosti bolida, mogu reći da smo imali pozitivan dan. Uvjeti na stazi bili su izazovni. Temperatura staze je bila jako visoka, a vjetrovi koji su puhali nisu olakšali posao. Važno je da smo uspjeli proći kroz planirane programe, i iako je još rano moramo se fokusirati na učenje o bolidu i prikupljanje što više podataka.“

Nyck de Vries, vozač AlphaTaurija

U petak će Sargeant testirati za Williams cijeli dan, dok će De Vries i Piastri u svojim bolidima biti tijekom poslijepodnevnog programa.

Objava Reakcije debitanata De Vriesa, Sargeanta i Piastrija nakon prvog dana testiranja pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Anes Šestan