Vlasnik Red Bulla, Dietrich Mateschitz, preminuo je u listopadu i iza sebe ostavio ogromno carstvo. Danas je poznat strateški plan Red Bulla nakon Mateschitzove smrti, uključujući i budućnost Formula 1 ekipe Red Bull Oracle.

Prema pisanju Autosporta, Red Bull je odlučio budućnost tvrtke već iduću noć nakon što je Mateschitz preminuo. Red Bull više neće voditi jedan izvršni direktor, kao što je to radio Mateschitz, već će tu odgovornost sada preuzeti troje ljudi.

Mark Mateschitz poslao je pismo zaposlenicima Red Bulla u kojoj ističe da se radi o rješenju koje je predložio sam Dietrich prije smrti, a istog podržavaju i Red Bullovi partneri iz Tajlanda, odnosno obitelj Yoovidhya.

Franz Watzlawick, Alexander Kirchmayr i Oliver Mintzlaff preuzimaju kormilo Red Bulla. Mark Mateschitz dodaje da se radi o “dream timu” i da je veoma zadovoljan što će oni voditi budućnost Red Bulla.

Tko će voditi F1 ekipu?

S obzirom na to da se vodstvo Red Bulla dijeli na tri čovjeka, jasno je kako će netko od njih biti zadužen i za sportske aktivnosti u Formuli 1. Tu će odgovornost nositi Mintzlaff zajedno s Kirchmayrerom. Naime, Kirchmayr bit će zadužen za financijski aspekt F1 ekipe, s obzirom na to da on postaje financijski direktor Red Bulla.

Smatra se da će Kirchmayr brinuti o financijama F1 ekipe, koja je nedavno kažnjena zbog kršenja budget capa. S druge strane, Mintzlaff će se više brinuti o sportskom aspektu, što mu nije strano. Naime, Mintzlaff je bio predsjednik Red Bull Leipziga, nogometnog kluba u Bundesligi za kojeg igra hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol.

Prije RB Leipziga, Mintzlaff se bavio s koordinacijom svih nogometnih aktivnosti u koje je Red Bull bio uključen. U ranijoj dobi bio je i profesionalni maratonac, 1999. godine završio je peti u njemačkom polu-maratonu.

Objava Red Bull odabrao novo vodstvo nakon Mateschitza pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić