Još su dva slobodna mjesta na gridu Formule 1 za sljedeću sezonu, u Williamsu i Haasu. Očekuje se da će Logan Sargeant biti momčadski kolega Alexu Albonu, pod pretpostavkom da osigura superlicencu u finalu F2 serije u Abu Dhabiju. Nico Hülkenberg i Antonio Giovinazzi su dva glavna kandidata za Haas, a Nico se sve više smatra favoritom za dobivanje Mickovog mjesta.

Ricciardov fokus se prije nekoliko tjedana usmjerio na mogućnost dužeg godišnjeg odmora i potencijalno ugovora rezervnog vozača neke vrhunske momčadi koja bi mu omogućila da bude donekle uključen u sport.

Međutim, očito ništa od rezervne uloge u Mercedesu, unatoč tome što su se razgovori za tu kombinaciju održali.

“Vijesti o Gaslyju sam bio svjestan. Znao sam da su razgovarali neko vrijeme i znao sam da su jako zainteresirani za Pierrea. Recimo da sam bio spreman na to, i nije iznenađenje. Mislim da je stvarnost sada da neću biti na gridu ’23. Sada se samo pokušavam pripremiti za ’24. Mislim da bi tada moglo biti nekih boljih prilika”, rekao je Ricciardo.

Upitan da li bi mogao iskoristiti sljedeću godinu za probu serije kao što je NASCAR, Ricciardo je naglasio da želi zadržati svoj fokus na F1, čak i ako se ne utrkuje:

“Plan je i dalje biti uključen u F1. Rekao bih da je ovo kao da samo malo pauziram, kako ja to vidim, recimo, što se tiče moje F1 karijere. To je kao puna priprema za ’24.”

“Naravno, druga serija bi mogla otvoriti mogućnosti da možda učinim nešto drugo, ali ako osjećam da će to odstupiti od mog cilja, onda to nije ono što tražim, iako je zabavno se natjecati u nečem drugom.”

“Istina je da psihički još nisam spreman za nešto drugo. Još uvijek sam jako angažiran u F1 i mislim da će mi malo vremena izvan sporta vjerojatno dobro doći.”

Objava Ricciardo: Neće me biti u utrkama Formule 1 sljedeće godine pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic