Iako su u kvalifikacijama bili lošiji nego je očekivano, u Mercedesu ipak mogu biti zadovoljni ishodom utrke u Miamiju. George Russell je završio četvrti, pritom je imao odličnih poteza i borbi na stazi.

Dobro je čuvao gume i gorivo, te je pogotovo u završnoj fazi utrke bolid proradio. Pretjecanje nad Sainzom je djelovalo posebno lagano. Zbog toga je, s obzirom na tijek vikenda prije utrke, George vrlo zadovoljan ishodom i izvučenim maksimumom.

“U ovakvim uvjetima četvrto mjesto je neočekivano. Imali smo dobrih pretjecanja, dobar tempo. Bolje od ovoga nismo mogli, ponosan sam na postignuto. Naravno, želimo postići više od ovoga, želimo se ovako kao danas boriti za pobjede.”

Red Bull je trenutno predominantan i teško dostižan svima. Iako je u jednom dijelu utrke Russell pomislio da je Perez bliže njima, ispostavilo se kako je ustvari ispred njega i Alonsa bio jedan od Williamsa zaostao za krug. Dodao je kako su od početka sezone znali da je Red Bull daleko ispred, te da su dokazali kako pogođeni koncept bolida i razvoj u pravom smjeru mogu donijeti vrhunske rezultate. 

“Nisam bio iznenađen koliko su [Red Bull] pobjegli naprijed, takav je omjer snaga. Od početka sezone govorimo da su daleko ispred svih. Dosad im je bilo lagano [pobjeđivati]. Čak sumnjam da su maksimalno pritiskali, a toliko su ispred, što je loše za sport. Sve u svemu, čestitam im na odrađenom poslu, pokazali su koliko se može postići kad pogodite u razvoju. Mi ćemo ih loviti, i vidjet ćemo koliko ćemo moći postići.” 

Kako su u Mercedesu najavili, u Imoli možemo očekivati nadogradnje na bolidu. Vidjet ćemo hoće li taj zaostatak za Red Bullom biti manji, i ako hoće koliko će biti manji.

Objava Russell: Bolje od ovoga nismo mogli pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Tomislav Radić