George Russell zasigurno neće po dobrome pamtiti VN SAD-a u Austinu nakon što je odmah u prvom zavoju prvog kruga imao kontakt s Carlosom Sainzom koji je zbog toga morao završiti utrku, a sam Russell je imao oštećenje na bolidu takvo da nije mogao izvući maksimum performansi iz njega.

Russell je zbog tog incidenta zaradio kaznu od pet sekundi koju je odslužio u boksevima, a na kraju utrke je uspio doći do pete pozicije i najbržeg kruga u utrci s novim mekanim gumama u posljednjem krugu utrke.

”Prvo sam se išao ispričati Carlosu za incident u prvom krugu. Kada sam ulazio u prvi zavoj sam vidio da je Carlos išao prema vanjskoj strani zavoja, kao i Max, ali je onda pokušao ući s unutarnje strane kako bi pokušao ući u borbu za prvu poziciju.”

”Ja sam tada već odabrao unutarnju stranu te kada se on pomaknuo kontakt je bio neizbježan. Ali, krivica je samo moja jer kao vozač morate biti spremni na događaje ispred vas te prihvaćam krivnju. Šteta za incident jer se ja nisam uopće borio s prvom dvojicom nego s Lewisom za treću poziciju, ali ispalo je tako.”

Nakon utrke je potvrđeno kako je prednje krilo na Mercedesovom bolidu bilo prilično oštećeno u tom kontaktu, a sam Russell je nakon utrke komentirao kako je osjećaj u bolidu bio prilično loš tijekom cijele utrke zbog čega nije mogao konkurirati za bolje pozicije.

”Na početku smo mislili da nismo ozbiljnije oštetili prednje krilo, ali sada nakon utrke smo vidjeli kako je šteta prilično velika. Zbog toga sam imao vrlo tešku utrku, mogu slobodno reći možda i najtežu utrku u sezoni.”

”Čim sam shvatio da više nemam šanse za borbu s Charlesom i Sergiom smo odlučili malo sačuvati bolid i dovesti ga do kraja utrke bez dodatnih rizika. Uspjeli smo odraditi najbrži krug i uzeti dodatni bod pa smo s te strane barem donekle zadovoljniji,”zaključio je.

Objava Russell: Kriv sam za kontakt sa Sainzom pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: fermen